cyborg

Va puteti imagina viata in momentul de fata fara echipamente precum computere, smartphone-uri si alte dispozitive tehnologice? Cu siguranta nu. Depindem de tehnologie si trebuie sa recunoastem asta. Dar pana la cyborgi chiar?

Cu dezvoltarea tehnologica din momentul de fata, cyborgii din filmele SF pot fi vazuti si pe strada. Oamenii incorporeaza tehnologia pentru a-si depasi limitarile fizice, handicapuri sau alte dizabilitati. In sens modern, un cyborg reprezinta o persoana care foloseste tehnologia pentru a-si imbunatati sau crea abilitati noi, introducand-o in propriul corp.

Cercetarile avansate din domeniul roboticii au facut ca numerosi doctori si oameni de stiinta sa exploreze posibilitatea de a folosi tehnologia pentru a imbunatati performantele si abilitatile corpului uman. Unele au avut un real succes – este  vorba despre protezele robotice oferite persoanelor cu handicap. Altele sunt inca in stadiu de cercetare, dar cu siguranta intr-un viitor nu tocmai indepartat vom putea vedea cyborgi peste tot.

Doar timpul va decide cursul pentru viitor. Soarta omenirii in momentul de fata depinde in totalitate de tehnologie. Chiar si cand scriem ceva la computer ne putem imagina cum in viitor ar putea exista un dispozitiv care sa citeasca gandurile si care sa le tipareasca instantaneu. Totul este posibil, dovada stau tehnologiile care in momentul de fata sunt luate ca si garantate dar care in urma cu cateva zeci de ani apareau doar in filmele SF.

Cu siguranta posibilitatea exista, cyborgii in viitor nu vor mai fi vazuti doar in filme, ci vor deveni o realitate. Calea spre dezvoltare a tehnologiei este deschisa de mult, traim intr-o era a tehnologiei in care aproape orice este posibil. Astfel gadgeturile si dispozitivele care sa amplifice abilitatile umane sau care sa le substituie nu mai reprezinta ceva de domeniul SF-ului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *