masa musculara

Cum castigi masa musculara fara sa te ingrasi

Un corp bine tonifiat este visul oricui, este un corp ce proportioneaza bine cantitatea de masa musculara cu cea de grasime. Cu toate acestea, in dorinta de a castiga masa musculara, adesea oamenii se si ingrasa, in principal datorita masurilor gresite pe care le adopta. Conceptia generala este ca pierderea de grasime vine asociata cu cresterea de masa musculara, insa nu este asa.

Cand se doreste cresterea masei musculare, in mod natural se vor consuma si mai multe calorii. O mica parte din aceste calorii vor fi transformate si in grasimi. Scopul principal este arderea acestor grasimi acumulate in corp, rol pentru care rata metabolismului este vitala. De aceea trebuie cautata cresterea metabolismului, pentru a se putea creste si masa musculara fara ingrasare.

Pentru castigarea de masa musculara fara ingrasare este foarte important ca mesele sa fie repartizate corect pe parcursul intregii zile. Sunt recomandate astfel cinci sau sase mese pe zi, mese mai mici dar la intervale regulate, care vor regla metabolismul si il vor accelera in acelasi timp.

Cu cat mai mult trebuie sa mananci? Chiar daca vrei sa pui niste muschi pe tine, asta nu inseamna ca trebuie sa mananci fara limite. Aportul caloric nu ar trebui sa fie crescut cu mai mult de 15-20%.

Odata cu aportul alimentar la intervale regulate, trebuie acordata atentie si cantitatii de apa consumate pe parcursul intregii zile. Apa ajuta la hidratarea corespunzatoare a muschilor si faciliteaza si asimilarea nutrientilor in corp, ajutand de asemenea si la digestie.

Nu trebuiesc uitate antrenamentele si exercitiile fizice. Trebuie folosita aici o combinatie de antrenamente, atat aerobice cat si anaerobice. Din seria primelor sunt recomandate alergarile, fitness-ul, in general exercitiile cardio, care ajuta la arderea mai rapida a grasimilor. Antrenamentele anaerobice sunt cele de forta, ridicare de greutati si altele, care ajuta la cresterea masei musculare.

Pe langa toate acestea nu trebuie neglijat un aspect foarte important: odihna. In timpul repaosului muschii se recupereaza, trec de oboseala si se dezvolta mai rapid. Toti acesti pasi trebuie urmati pentru a creste cu succes masa musculara fara cresterea cantitatii de grasime in organism si pentru a obtine acel corp mult visat.

Un comentariu la “Cum castigi masa musculara fara sa te ingrasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *