Ai putea crede ca marea majoritate a celor care isi fac cont si activeaza in lumea socializarii online sunt oameni singuri care isi cauta fie timp petrecut intr-un mod placut, fie chiar si un posibil partener. In lumea moderna a devenit o moda sa cunosti online un partener si sa intretii cu succes o relatie la distanta. Insa chiar si cei casatoriti fac asta, ca o moda, ca un trend de a tine pasul cu cei din aceasta lume, de a se regasi cu oameni dragi. In fine, retelele de socializare sunt accesate zilnic de toate lumea. Insa pentru cei care sunt intr-un cuplu asta ar putea sa dauneze.

Studiile arata ca socializarea online poate deveni o amenintare pentru cei care au o casnicie sau pur si simplu o relatie solida. Culmea, insa se pare ca oricat de solida ar fi o relatie aceasta este in cele din urma afectata de obiceiul de a petrece timp online. Studiile arata ca lumea online de genul Facebook sau mai nou chiar si Twitter reprezinta si un motiv de divort cand se ajunge la infidelitati.

Principala cauza, dupa ce au fost analizate datele insemnand viata online, este prietenia prea apropiata fata de alte persoane decat partenerul. Si se pare ca infidelitatea era la un pas distanta insa nu numai in purul si clasicul sens de apropiere fizica ci si emotionala. In plus se pare ca durata relatiei reale nu are o importanta majora din acest punct de vedere; intr-o relatie de cateva luni sau chiar casatoriti de ceva vreme de ambele parti exista acea tentatie de a acorda importanta si atentie unui utilizator online si de aici drumul este pavat numai cu „intentii bune”.

Insa dincolo de marea tentatie pe care o aduce lumea moderna ar trebui sa tina clar de respectul pe care il pastram fata de persoana cu care impartim viata reala si sa delimitam ceea ce este concret si ceea ce poate ruina totul pentru o distractie de moment.

De admin

Un comentariu la „Retele de socializare in viata de cuplu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *