publicat

Nu conteaza pe ce nisa esti, daca ai un site sau un blog sau publici pe un forum. Cheia succesului se bazeaza pe continutul de foarte buna calitate. Acesta reprezinta temelia pe care se bazeaza absolut toate eforturile tale, ca si persoana care publica online.

Una din cele mai frecvente intrebari ale tuturor celor ce publica online este legata de cat de des ar trebui sa publice, fie ca e vorba de noutati pe un site, de articole pe un blog sau de oricare alt astfel de mediu online.

Frecventa cu care trebuie publicat continut nou este un subiect legat de care foarte putini se pot pune de acord. Ce strategie functioneaza mai bine in zilele noastre? Sunt mai indicate postarile zilnice, de trei ori pe saptamana sau doar o data pe saptamana? Exista atat de multe pareri si atat de multe optiuni incat nu mai stii pe cine sa crezi. De ce exista aceasta nesiguranta? Pentru ca nu exista in fapt un raspuns exact si corect – totul depinde de la caz la caz.

Fiecare nisa are un public tinta iar cel care scrie trebuie sa cunoasca acest public foarte bine. Cunoasterea implica desigur si a sti cat de des se asteapta continut nou, cat de disponibil este publicul pentru noutati indiferent de domeniu. Pentru nise care nu sunt atat de mult orientate spre tehnologie, poate ca nu sunt necesare postari atat de frecvente. Daca ceea ce se publica sunt insa noutati tehnice, cititorii asteapta tot timpul actualizari.

Mai presus de toate, trebuie sa fii consistent. La un moment dat vei ajunge sa iti obisnuiesti cititorii cu un anumit ritm. Daca vei publica de trei ori pe saptamana, poti sa ajungi chiar sa iti viziteze blogul sau site-ul zilnic. Vor ajunge sa stie cand va aparea un nou articol, din acest motiv nu trebuie sa iti dezamagesti cititorii.

De admin

Un comentariu la „Blogul – cat de des sa publici?”
  1. Depinde si de cum iti obisnuiesti cititorii, sau cum zice si articolul, despre ce scrii, nisa pentru care scrii etc. In unele cazuri e ok sa scrii saptamanal, alteori e destul si de doua ori pe luna, depinde…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *