ventilator axial de perete

Poate ca va intrebati cum pot lucra unele persoane in diverse medii. Industria chimica, de exemplu, ori industria alimentara sau orice tine de productie si prelucrare. In mod obligatoriu este nevoie de aerisire; fara indoiala fara aceasta ar fi afectata considerabil productivitatea, eficienta muncii, starea de bine si sanatatea muncitorilor. Un flux de aer constant este ceea ce se doreste pentru a se mentine o atmosfera proaspata, o temperatura optima, un nivel scazut de praf, impuritati diverse ori agenti patogeni transmisibili prin aer.

Astfel de medii de lucru potential periculoase, dar si sectoare precum cel comercial beneficiaza de optiunea sistemelor de ventilatie industriale, mai exact ventilatoare industriale si tot ceea ce tine de acestea. Un caz specific este cel al ventilatoarelor axiale, desi exista tipuri diverse de ventilatoare cu aplicabilitate extinsa.

In unele cazuri se impune utilizarea de sisteme de tubulatura pentru ventilatie – aici isi intra in rol ventilatoarele axiale de tubulatura. In alte situatii este nevoie de ventilatoare centrifugale, de ventilatoare de acoperis, insa in majoritatea cazurilor este la mare cautare gama de ventilatoare axiale de perete.

In general aceste tipuri de ventilatoare industriale sunt foarte practice, chiar ideale in situatii in care ventilatia nu se face prin tubulatura. In mod standard, ventilatoarele axiale de perete ofera debite de aer de pana la 20.000 metri cubi pe ora – ceea ce le face foarte practice in sectoarele industriale. Confectionate din materiale rezistente, precum poliamida ranforsata cu aluminiu sau fibra din sticla, au o durata de functionare notabil extinsa comparativ cu solutiile de ventilatie casnice. Montarea lor se face, dupa caz, direct pe perete sau chiar in cadrul ferestrelor, la o inaltime de minim jumatate de metru peste zona in care isi desfasoara activitatea muncitorii.

Realizate la parametrii impusi de fiecare situatie, ventilatoarele axiale de perete sunt adaptabile din punct de vedere al debitelor de aer oferite, al presiunii ori dimensiunilor. Fluctuatiile in ceea ce priveste fluxul de aer oferit sunt date de motoarele electrice speciale ce functioneaza in trepte de turatie diferite, ofera conform programarii functionalitate doar in anumite intervale orare si rezista chiar in conditii extreme. Aceste conditii se refera in special la temperaturi ridicate, umiditate crescuta, praf si asa mai departe.

Toate aceste caracteristici si nu numai recomanda ventilatoarele axiale de perete in orice situatie: de la hale industriale pana la ateliere de productie, de la depozite alimentare pana la centre comerciale ori hipermarketuri. Indiferent de necesarul de ventilatie, exista multiple solutii – ventilatoarele axiale de perete sunt insa alegerea optima in majoritatea cazurilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *