cancer pulmonar

cancer pulmonarPe masura ce relatiile Statelor Unite cu Cuba devin din ce in ce mai bune, un produs bio cubanez ar putea fi tratamentul cancerului de pamani. Astfel, cubanezii au dezvoltat un vaccin, in statele Unite, impotriva cancerului pulmonar, numit Cimavax, care a fost dezvoltat pentru a ajuta pacientii din Cuba, unde cancerul pulmonar este responsabil pentru majoritatea cauzeelor de deces.

tratamentul imunoterapeutic ar putea ajunge si in Statele Unite datorita Institutului Roswell Park Cancer din Buffalo, New York, care lucreaza, impreuna cu Centrul pentru Imunologie Moleculara din Cuba, pentru a aduce acest tratament in US.

ABS News a vorbit cu Dr. Kelvin Lee, presedintele Departamentului de Imunologie de la Institutul de Cancer Roswell, pentru a afla ami multe despre acest nou medicament.

Ce este Cimavax?

Cimavax este un vaccin conceput de Centrul de Imunologie Moleculara din Cuba, pentru a ajuta pacientii cu cancer la plaman prin vizarea unui hormon specific care incurajeaza creterea tumorilor. Vaccinul actioneaza ca o proteina in organism, si determina sistemul imunitar sa atace un hormon, care poate fi vazut ca un factor de crestere epidermica, un hormon natural in organism.

Cercetatorii sustin ca acest tip de hormon ajuta tumoarea sa se hraneasca, iar prin vaccinarea unui pacient, se poate opri procesul de crestere a tumorii. Ideea generala este ca Cimavax implica un raspuns imun, oprind productia de acest tip de hormon, lasand tumoarea ”flamanda”. De asemenea, oamenii de stiinta spun ca pacientii vor primi o singura doza pe luna, pentru a ajuta la stimularea sistemului imunitar de a ataca hormonul in crestere.

Cand va fi disponibil?

Institutul Roswell spera sa castige aprobarea acestui nou medicament, din partea FDA pentru un studiu de baza care se va realiza in urmatoarele 6-8 luni. Vaccinul este sigur pentru pacienti si are efecte secundare minime.

Unde va fi disponibil?

Cimavax este aprobat in Peru si Cuba. Cercetatorii declara ca acest tratament este foarte usor de administrat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *