uleielixir.ro

Despre uleiurile presate la rece se spune de ceva vreme ca sunt benefice si ca ar trebui consumate in defavoarea celor rafinate. Acestea se obtin prin presarea semintelor, rezultand esenta, un continut bogat in nutrienti. Poate fi spus ca este un dar al naturii, unde nu intervin procesele chimice ce altereaza calitatea uleiului. Uleiul presat la rece este net superior oricarui altul. In mod deosebit, cel de in disponibil la uleielixir.ro merita luat in considerare.

Din punct de vedere al continutului de Omega 3, este unul dintre cele mai bogate uleiuri vegetale. Nu doar acest aspect il recomanda pentru consum. Din aceeasi serie de acizi grasi esentiali, pe care organismul nu ii poate produce singuri si deci este o sursa necesara, uleiul de in Elixir contine de asemenea si Omega 6 si 9. Nu contine gluten, deci nu provoaca alergii daca asta este ceea ce sperie pe unii. Iata ce beneficii rezulta din consumul acestui tip de ulei:

Uleiul de in si proprietatile sale miraculoase

Uleiul de in are mentiuni in istoria omenirii, fiind consumat datorita beneficiilor sale. In vremuri moderne s-a si analizat acest tip de ulei pentru a intelege continutul sau. Se pare ca uleiul de in imbunatateste digestia, poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol, avand o influenta si din punct de vedere al glandelor endocrine. Are un aport si in sanatatea pielii si mai ales a tenului, fiind si inclus in diete intrucat poate ajuta la mentinerea unei greutati optime.

Din punct de vedere al continutului de vitamine si minerale, produsul ulei de in Elixir include:

  • Zinc
  • Calciu
  • Fosfor
  • Potasiu
  • Complexul de vitamine B
  • Sulf
  • Magneziu
  • Mangan etc.

Datorita unui mix de astfel de elemente importante fiecare in parte pentru sanatatea organismului, uleiul de in este recomandat pentru o dieta sanatoasa pe termen lung, ca stil de viata. Mai mult decat atat, sunt multi cei care mizeaza pe acest tablou si folosesc uleiul de in pentru a trata diverse afectiuni. Poate fi vorba de tratamente naturiste pentru afectiuni ale sistemului digestiv – datorita fibrelor din continutul sau, afectiuni ale inimii, datorita faptului ca mentine vasele de sange sanatoase. Totodata, pentru ca reduce inflamatiile usoare, este folosit pentru ameliorarea situatiilor de tipul sindromului ochiului uscat.

Din punct de vedere cosmetic cunoaste de asemenea efecte benefice. Aplicarea pe piele a unui astfel de ulei calmeaza arsurile, curata si ofera elasticitate, luptand cu acneea, roseata sau eczemele. Si la nivelul scalpului psoriazisul spre exemplu poate fi combatut si cu ajutorul acestui tip de ulei.

Doze si recomandari

In situatii ce nu au si alte influente, cu probleme de sanatate si in timpul unor cure medicamentoase se poate recomanda ca o lingura de ulei de in sa fie introdusa in meniul zilnic. Poate fi consumat ca atare sau adaugat in salate sau mancaruri diverse.

Trebuie evitata prepararea termica si pentru ca un consumator sa se bucure pe deplin de continutul nutritiv al uleiului de in se recomanda ca achizitia acestuia sa se realizeze din cadrul magazinelor de specialitate, ca sursa sigura pentru un ulei calitativ. Daca esti interesat de uleiul de in Elixir il gasesti pe uleielixir.ro alaturi de alte optiuni de uleiuri vegetale, presate la rece.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *