ulei de masline

O inima sanatoasa inseamna un corp sanatos si o minte sanatoasa. In ziua de astazi obiective precum un stil de viata sanatos si obiceiuri alimentare benefice sunt destul de greu de atins, in acest fel sistemul cardiovascular este afectat.

Stil de viata haotic, perioade de odihna neregulate si dieta necorespunzatoare sunt cei mai importanti factori care contribuie la afectarea organismului. Corpul functioneaza optim atunci cand sangele ajunge la fiecare parte a corpului, la fiecare tesut, fara exceptie. Acest lucru este realizat de inima, iar o inima sanatoasa este rezultatul unei diete corespunzatoare. Un regim alimentar plin de grasimi poate fi deosebit de daunator inimii, insa nu toate grasimile sunt daunatoare.

O sursa de grasimi alimentare sanatoase este uleiul de masline. Folosit cu preponderenta in mancaruri cu specific mediteraneean, aduce numeroase beneficii pentru sanatate, in special pentru sanatatea inimii. Utilizat atat pentru gatit si prajit cat si pentru salate, este disponibil pe piata in diverse variante. Cel mai bun este uleiul de masline extra virgin, recomandat pentru persoanele care au ca obiectiv reducerea nivelului de colesterol.

Compozitia chimica a uleiului de masline face evident faptul ca acest ulei are mai multe grasimi benefice decat daunatoare. Inima este irigata cu sange prin intermediul arterelor. Cresterea nivelului de colesterol in sange duce la depozite de grasimi pe peretii arterelor, se provoaca astfel blocaje si inima trebuie sa pompeze mai mult si mai din greu, in asa fel incat sangele sa ajunga la toate organele. Presiunea astfel creata asupra muschilor cardiaci are ca rezultat hipertensiune si multe alte afectiuni ce rezulta din cresterea nivelului de colesterol.

Folosirea uleiului de masline ajuta la reducerea nivelului de colesterol din corp intr-o oarecare masura. Acizii grasi monosaturati prezenti in uleiul de masline ajuta la reducerea densitatii lipoproteinelor din organism; in acest fel uleiul de masline creste cantitatea de grasimi sanatoase din corp si reduce nivelul celor de nedorit.

Pentru cei ce se straduiesc sa dea jos cateva kilograme, trebuie reamintit faptul ca uleiul de masline contine aceeasi cantitate de calorii ca si alte tipuri de ulei, astfel portiile trebuie controlate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *