mutat

A te muta nu este un lucru usor. Schimbi domiciliul, locul unde ai inceput sa prinzi radacini, pentru a trai intr-un alt loc. Adesea in procesul mutarii se uita unele lucruri, astfel indiferent de motivul mutarii trebuie facuta o lista completa cu lucrurile de facut. Sa vedem care ar fi cateva dintre acestea.

1. Cartile de credit, adresa de corespondenta, asigurarile, serviciile de telefonie, toate acestea erau destinate pe o anumita adresa. Indiferent unde te muti, trebuie sa renunti la aceste servicii pe vechea adresa si sa le reinnoiesti sau sa cauti alti furnizori la noua adresa.

2. Schimbarea adresei implica si schimbarea documentelor: buletin, permis de conducere si toate celelalte. Prin urmare, fie ca domiciliul se schimba in acelasi oras sau in altul, poate chiar in alta tara, trebuie schimbate si toate documentele.

3. Impachetarea – poate cea mai importanta problema de care trebuie tinut cont. Va trebui sa impachetezi toate lucrurile pe care le ai si sa le transporti la noua casa. Aici apelezi fie la o firma de mutari, fie faci totul pe cont propriu, ideea de baza e sa ai grija sa nu uiti nimic.

4. Bani – vei avea nevoie, pentru inceput, de ceva lichiditati care te vor ajuta sa te stabilesti la noul domiciliu. Abonamente noi de internet, televiziune, poate chiar linii telefonice si multe alte cheltuieli initiale vor trebui acoperite, astfel vei avea nevoie de ceva bani.

Cand ai luat decizia sa te muti, fie pentru ca pleci din casa parintilor, fie ca trebuie sa te muti cu serviciul intr-un alt loc, trebuie sa tii cont de toate aceste lucruri. Achita tot ce este de achitat la vechiul domiciliu, lasa toate lucrurile in ordine si decide ce iei cu tine si ce lasi in urma. Toata activitatea mutarii te poate depasi la un moment dat si poti uita unele lucruri, asa ca cel mai bine trece tot ceea ce ai de facut pe o lista si apoi bifeaza treptat tot ceea ce ai indeplinit si rezolvat de pe acea lista.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *