Exista diverse metode si tratamente pentru renuntarea la fumat. Plasturi, remedii herbale, o mare varietate de solutii sunt oferite celor ce vor sa renunte la acest viciu foarte daunator pentru sanatate. Unele persoane sunt dispuse sa cheltuie chiar foarte mult, numai pentru a putea renunta definitiv.
Printre numeroasele tratamente realizate pentru cei ce vor sa renunte la fumat se numara si cateva inovatii precum tratamentul cu laser. Dispozitivele cu laser de intensitate joasa ajuta la usurarea simptomelor renuntarii si in cele din urma scapa subiectul de dependenta.
Dependentii de fumat gasesc informatii specifice pe internet, prin videoclipuri si diverse alte forme de prezentare. Sesiunile de tratament sunt specifice fiecarui caz in parte, si in majoritatea cazurilor sunt influentate de:
- abilitatea de plata a pacientului pentru tratament;
- nivelul sau gradul de dependenta la care a ajuns persoana;
- intelegerea tratamentului si a consecintelor sale.
Noile cercetari si aplicatiile terapiei cu laser provin in esenta lor de la tehnica asiatica de vindecare prin acupunctura. Principiile sunt aproximativ aceleasi – se vizeaza reducerea tensiunii si cresterea circulatiei. Se crede ca acest tratament promoveaza eliberarea de endorfine, ce sunt responsabile pentru reactii precum stres si energie scazuta. Laserul este folosit pentru administrarea tratamentului, directionat si aplicat, la fel ca si in cazul acupuncturii, spre anume puncte energetice din corp. Aceste puncte se afla in legatura directa cu dependenta de fumat. Este o procedura externa, non-termala, minim invaziva si foarte sigura. Se aplica in general aceasta metoda de tratament asupra fetei, mainilor, urechilor si incheieturilor. Pacientul nu simte decat o senzatie usoara de incalzire si pulsare.
Doctorii din lumea intreaga informeaza pacientii despre aceasta modalitate, aflata la dispozitia celor ce nu mai stiu ce metode sa foloseasca pentru a scapa de acest viciu. Tratamentul trece pacientul prin renuntarea initiala de la nicotina si incet-incet conditioneaza si psihicul prin amplificarea productiei de endorfine. Stresul astfel usurat ajuta persoana sa renunte mai usor la nicotina. Acest tratament a fost realizat pentru a contribui pozitiv la dezvoltarea societatii dar si a individului, pentru vindecare si pentru intelegerea consecintelor si efectului fumatului atat asupra fumatorului cat si asupra celorlalti din jurul sau.