stresstres

Stresul reprezinta reactia organismului la situatii daunatoare, fie ca sunt doar perceptii sau intr-adevar sunt reale. Stresul se manifesta prin diverse complicatii fizice si psihologice. Din pacate, este prezent in viata fiecaruia aproape zilnic, datorita programului haotic pe care il avem.

Fiind o experienta individuala, abilitatea fiecaruia de a se descurca cu stresul difera, in functie de persoana. Cand vine vorba de recunoasterea semnelor, barbatii le prezinta mult mai pregnant. Recunoasterea stresului este considerata un semn de slabiciune legat de personalitatea unui barbat, asadar barbatii in general ignora simptomele initiale. Iata in continuare cateva simptome generale care nu trebuiesc ignorate.

Oboseala extrema – printre cele mai comune simptome ale stresului se numara lipsa totala de energie si epuizarea. Un sentiment de slabiciune si pierderea de enegie moleseste corpul, iar barbatul nu mai poate sa se concentreze asupra muncii sale. Chiar daca reuseste sa se mentina pentru o durata scurta, va trai pe pielea sa aceasta oboseala extrema, nu numai fizica, dar si psihica.

Somn neregulat – in unele cazuri se ajunge si la acestea si chiar la insomnie. Poate sa doarma foarte mult, sau foarte putin in fiecare noapte. Chiar si atunci cand reuseste sa prinda cateva ore de somn, ajung sa fie pline de cosmaruri si nelinistite.

Anxietate excesiva – grijile continue afecteaza stabilitatea mentala a unui individ, iar cel ce sufera de stres se ingrijoreaza pentru tot felul de nimicuri care nu merita deloc sau doar foarte putina atentie. Grijile constante creaza un ciclu de gandire negativa si ruineaza linistea mentala a individului.

Iritabilitate – schimbari bruste de atitudine si comportament sunt de obicei primii indicator ca o persoana sufera de stres enorm. Cu totii stim cat de iritabili ne simtim cand suntem sub stres sever, fie la munca, fie acasa, din diverse motive. Adesea ne pierdem rabdarea, si chiar si o problema minora o tratam cu un comportament dur sau nelalocul lui.

Stresul poate fi demontat cu ajutorul eforturilor sustinute ale individului si a celor apropiati lui. Cei ce experimenteaza aceste simptome nu trebuie sa ezite sa caute ajutor, daca au nevoie, fie ca este din partea apropiatilor, familiei sau prietenilor, fie ca este ajutor de specialitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *