privare de odihna

Uneori tindem sa ignoram semnele simple pe care ni le arata corpul. Cascatul, durerile de cap, ochii umezi sunt semne pe care ni le arata organismul, implorandu-ne sa ii oferim odihna. Care ar putea fi motivele privarii de odihna? Poate esti stresat la munca sau de un aspect legat de viata personala; lipsa de odihna intr-o zi haotica este perfect normala, insa devine un risc pentru sanatate daca se intampla zilnic.

Corpul are nevoie de repaos, de odihna pentru a-si repara si revitaliza tesuturile. In caz contrar, ne exploatam efectiv sanatatea. Majoritatea ignora simptomele privarii de odihna, printre care se numara:

  • Cele mai comune simptome ale unei persoane ce sufera de privarea de odihna sunt pleoapele grele si vederea incetosata. Ochii au o culoare spre gri, tind sa devina durerosi si apare uneori si senzatia de mancarime.
  • Persoana privata de odihna casca excesiv pe parcursul intregii zile si se simte foarte obosita. Puterea de concentrare este de asemenea scazuta iar starea de spirit devine una iritabila.
  • Un alt lucru frecvent intalnit este cresterea in greutate. Lipsa de odihna este asociata de cele mai multe ori cu obezitatea.
  • Printre alte simptome se numara ameteala, durerile de cap, probleme in vorbire sau intelegere, stres, stari de confuzie si chiar anxietate.
  • Privarea de odihna afecteaza de asemenea si memoria, gandirea logica, intelegerea si capacitatea de rezolvare a problemelor. Efectiv persoana nu mai poate sa functioneze corespunzator.
  • Un alt simptom este reprezentat de durerile din tot corpul si reducerea timpului de reactie. Privarea de somn afecteaza corpul cauzand oboseala extrema, iar ca rezultat pot sa apara chiar halucinatii sau cosmaruri.

Odata cunoscute aceste simptome, nu trebuie sa lasam corpul sa ne implore dupa ajutor. Aceste simptome nu trebuiesc ignorate, in special daca se doreste ajungerea la o varsta inaintata cu o stare de sanatate buna. A fi sanatos este foarte important, astfel fiecare dintre noi trebuie sa se asigure ca are o alimentatie corespunzatoare, ca face miscare zilnic si ca se odihneste suficient in fiecare zi.

De admin

Un comentariu la „Simptomele privarii de odihna”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *