Pare destul de usor sa iti aerisesti casa si sa ai grija de nivelul de oxigen din incaperi. In realitate insa sunt mici greseli ce te pot costa starea de bine si nu numai. Tine cont de fiecare aspect al vietii tale astfel iata cateva sfaturi pentru a tine cont de aerisirea casei tale:

  1. Nu permite fumatul in casa. Sub nicio forma. Chiar daca vei aerisi stratul de fum se va aprofunda in orice lucru din casa. Nu numai ca mirosul persista insa si nivelul de aer proaspat nu va mai exista cu siguranta.
  2. Aparatul de aer conditionat ar putea fi sursa ta de probleme. Si asta nu pentru ca aerul in sine nu este unul bun insa cert este ca aparatul in sine va depozita tot felul de particule de praf si nu numai si recirculand acelasi aer vei ajunge sa respiri din nou si din nou acelasi aer mereu. Acest tip de aparat are acel filtru ce are nevoie de schimbare frecventa.
  3. Tine umezeala sub control. Din nou, nu tine numai de partea de miros insa devine un mediu propice pentru acarieni spre exemplu sa se dezvolte in voie. Apar racelile frecvente si persistente, apar alergiile si problemele nu se opresc aici. Asa ca tine cont ca nivelul de umiditate sa fie cel la o cota normala- exista si aparate speciale pentru asta.
  4. Cand folosesti vopsele de orice fel tine cont ca nivelul de compusi organici volatili sa fie unul cat mai mic. Se spune ca nici macar dupa ce s-a uscat vopseaua nu se poate garanta faptul ca mediul este unul propice pentru a locui si a respira in voie. Asa ca evita sa te muti prea repede intr-o incapere in care abia s-au varuit peretii.

Si desigur, tine cont sa aerisesti mereu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *