fotografie

Poate fi o adevarata batalie sa ii tii in loc pe cei mici cand vine vorba de facut o fotografie. Nu coopereaza, pur si simplu nu ai control asupra situatiei. Vrei sa ii faci sa fie atenti la cadru, la camera, vrei sa ii faci sa zambeasca si in schimb primesti doar neatentie si fete morocanoase. Exista insa cateva lucruri care pot schimba intregul peisaj. Iata in continuare cateva sfaturi pentru fotografiile facute cu cei mici.

Nu incerca sa controlezi totul. Ca parinte, simti ca trebuie sa stii tot timpul ceea ce face micutul tau. Ii spui cand sa mearga la culcare, il hranesti, il imbaiezi. Astfel avem grija de copii. Cu toate acestea, ei stiu mai bine ceva ceea ce noi nu stim: cum sa fie copii. Cand ne fotografiem copiii, fotografiem efectiv copilaria, si ei sunt experti in asta. Trebuie sa ii lasam sa se exprime exact in modul in care o fac, pentru amintiri de neuitat. Camera de fotografiat trebuie folosita in acest caz pentru a invata despre ei si despre copilarie, si nu pentru scopul de a controla.

Cunoaste-ti echipamentul – copiii se misca in continuu si au atentie acordata unui anume lucru doar pentru putin timp. Daca vrei sa imortalizezi un moment unic trebuie sa fii familiarizat cu camera pe care o folosesti, sa ii cunosti toate setarile in asa fel incat sa nu pierzi timp facandu-le, iar cadrul perfect sau ipostaza perfecta a copilului sa dispara.

Insistenta. Nu trebuie sa te descurajezi daca nu ai facut o poza perfecta in primele 5 minute sau chiar mai mult. Uneori vei avea parte de mult mai multe incercari esuate inainte de a capta exact imaginea dorita. Trebuie sa iti amintesti un lucru simplu: cea mai nereusita fotografie este cea pe care nu ai facut-o.

Fotografiaza de la nivelul lor. Apleaca-te, ajungi la inaltimea micutului daca vrei ca acel cadru pe care il imortalizezi sa fie perfect. Locatia este de asemenea importanta, ca si in cazul oricarei fotografii. Fie ca ii atrage peisajul, fie ca le dai ceva ocupatie, locul in care ii fotografiezi pe cei mici are un rol aparte, ajuta la exprimarea individualitatii lor intr-un mod aparte. Urmeaza toate aceste sfaturi si vei vedea ca nu ai cum sa gresesti cand fotografiezi copii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *