sanatatesanatate

Multe metode pentru imbunatatirea sanatatii sunt destul de directe: vrei sa slabesti, mananca mai putin si fa exercitii fizice; vrei sa iti maresti energia, odihneste-te mai mult; bea mai multa apa pentru a nu te dezhidrata. Alte sfaturi insa par sa aiba ca efect exact opusul, cu toate ca totusi dau rezultate. Iata cateva dintre ele.

1. Bea cafea ca sa poti dormi mai bine.
Un studiu japonez a verificat cum se poate valorifica mai mult odihna. Astfel participantii la studiu au fost pusi sa consume echivalentul a doua cesti de cafea in cofeina, dupa care au luat imediat un repaos de 20 minute. S-au comportat mult mai alert dupa aceea, comparativ cu cei care s-au odihnit fara a consuma cofeina. Explicatia consta in faptul ca abia dupa acele 20 minute de somn cafeaua incepe sa isi faca efectul.

2. Pentru dinti sanatosi, nu te spala pe dinti dupa ce ai mancat.
Nu imediat, cel putin. Mancarurile si alimentele cu grad ridicat de aciditate inmoaie smaltul dintilor. A te spala pe dinti imediat dupa ce ai consumat astfel de alimente amplifica efectul aciditatii asupra smaltului, de aceea se recomanda spalarea pe dinti dupa 30-60 minute.

3. Pentru a purta numere mai mici la haine, castiga in greutate.
La masa musculara se face referire aici. Daca din doua persoane avand aceeasi greutate corporala, doar una practica un sport, ridica greutati si are o viata activa, pe cand cealalta are un stil de viata sedentar, prima va purta haine de marimi mai mici. Desi greutatea e aceeasi, sunt arse grasimile si se creste masa musculara, de aceea si aceste rezultate.

4. Bea apa cand esti balonat.
Pare a fi ultimul lucru pe care te-ai gandi sa il faci, dar adesea poate ajuta. Daca, spre exemplu, urmezi o dieta bogata in fibre, organismul are nevoie de mai multe lichide pentru a functiona eficient. Band mai multa apa se usureaza sentimentul de balonare cauzat de dezhidratare.

5. Pentru a te racori, bea bauturi calde.
Ce te racoreste mai bine intr-o dimineata calduroasa de vara – o cafea rece sau una calda? Doua studii recente arata ca cea din urma, fapt intalnit si in alte culturi unde pentru a te racori trebuie sa bei ceai fierbinte. Corpul simte schimbarea temperaturii si creste productia de transpiratie, racorindu-se natural.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *