exercitii fizice

In prezent un numar din ce in ce mai mare de persoane din intreaga lume sunt in cautarea obtinerii acelui corp perfect la care viseaza. Sunt extrem de numeroase beneficiile derivate din antrenamente regulate, insa multi au conceptia gresita ca vor obtine rezultate mai bune daca se antreneaza tot mai mult. Trebuie constientizat faptul ca exercitiile optime combinate cu o dieta echilibrata aduc rezultate mai bune decat antrenamentele in exces.

Fiecare individ are o capacitate diferita de rezistenta la efort, astfel e aproape imposibil sa definim o limita a exercitiilor fizice. Indiferent de tipul de corp si de limitele fiecaruia, daca te suprasoliciti cu antrenamentele fizice isi vor face simtita aparitia unul sau mai multe din efectele secundare enumerate in continuare.

Lipsa interesului – nu mai ai acelasi entuziasm si energie cand vine vorba de antrenamente. Un regim optim de exercitii iti va mentine mereu tonusul, te va mentine motivat. Daca ai observat ca in ultimul timp eviti sa mergi la sala sau sa mai faci miscare, poate fi si suprasolicitarea unul dintre motive.

Afectarea performantelor. Sunt anume greutati cu care ne simtim confortabil si iesim din aceasta zona de confort marind greutatile pentru rezultate mai bune. Cand insa dupa cresterea greutatilor simti ca nu mai faci fata nici cu acele greutati, ti se pare mult prea dificil, e din nou un semn de suprasolicitare.

Oboseala extrema – a fi obosit dupa un antrenament intens nu e un lucru neobisnuit, insa te recuperezi destul de rapid in timp de o zi. Daca oboseala persista insa zile la rand, inseamna ca te-ai antrenat mult prea intens. Asigura-te ca te odihnesti suficient pentru ca organismul sa nu iti fie afectat, iti poate slabi sistemul imunitar, pot aparea dureri articulare si altele.

Daca experimentezi oricare din simptomele mentionate mai sus, poate ca ar fi mai bine sa iei o pauza de la exercitii fizice si sa te odihnesti. Relaxeaza-te cateva zile, reincarca-ti bateriile si data viitoare nu te mai antrena in exces. Aminteste-ti ca odihna este la fel de importanta ca si exercitiul fizic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *