sef

Nu exista perfectiune insa tindem spre ea. Se intampla si in cazul sefilor, cei care de multe ori isi atrag ganduri negative din randul angajatilor pentru ca anumite decizii nu par a fi corecte. Cu motivatia ca oricum toti gresim sa descrii cum ar putea fi un sef corect si perfect ar insemna:

  1. Are incredere in angajatii sai. Destul de greu sa se intample asta caci nu stii niciodata ce ar putea sa sa intample insa cu toate acestea increderea in cei din jur il face capabil sa imparta sarcinile. Pana la urma de ce sa  ii mai fi angajat?
  2. Este sincer si cand vine vorba de sine. Cand nu esti in postura in care tu sa patesti un anumit lucru iti este usor sa critici insa nu la fel se intampla cand vine vorba de propria persoana. Ori un sef de care sa fii mandru ca este sincer isi va admite si propriile greseli.
  3. Ca un om echilibrat si un sef perfect gandeste pe termen lung si prefera sa nu ia decizii cand nu este momentul, respectiv sa spuna lucruri ce par bune la fericire sau drastice cand are o stare proasta.
  4. Ii trateaza pe toti in mod egal si corect. Este adevarat ca totul trebuie sa fie in conformitate cu statutul ce il are in cadrul companiei fiecare angajat si in functie de activitatile pe care trebuie sa le faca insa nu va favoriza dupa ochi frumosi.
  5. Ajuta la progres si are rabdare. Pana la urma nivelul sau de cunostinte il depaseste pe al tau si pentru a impartasi din modul in care gandeste si actioneaza trebuie sa isi gaseasca rabdarea necesara pentru asta.
  6. Seful empatic este si el de dorit de vreme ce sunt situatii si situatii in care efectiv nu poti munci. Nu iti doresti sa iti dea concediu cu jumatate de gura si sa se razbune sub o forma sau alta dupa acest moment.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *