Ne putem baza pe ceea ce natura aduce si ce ofera atat timp cat intelegem ca exista o putere terapeutica ce vine din asta. Chiar si sanzaienele au o putere de a trata diverse afectiuni. Vazute ca un simbol in primul rand pentru ca se coreleaza cu sarbatoarea cu acelasi nume spus in termeni populari sanzaienele pot fi folosite in varii scopuri.

In prima faza acestea pot fi incercate ca si tratament pentru cei care sufera de boli de ficat sau de tiroida. Se recomanda ceaiul servit de 3 ori pe zi sub forma de cura pe termen lung pentru amelioararea starilor si ca o forma de a ajuta organismul sa se refaca. Sau de ce nu ca si intretinere pentru ca unele boli nu sunt reversibile.

Durerile in gat, imflamarea gatului, in caz de amigdalita, in cazul laringitei gargara si infuzia cu sanzaiene se dovedeste a fi la fel de eficienta. Conteaza insa sa urmezi un astfel de tratament cu atentie pentru ca timp de cel putin jumatate de ora dupa sa nu consumi nimic pentru a nu irita si mai tare in gat. Un astfel de tratament calmeaza in primul rand arsurile, starile de diconfort create. Tinctura de sanzaiene nu este de ignorat. Aceasta poate trata diversele infectii urinare si nu numai.

In timp ce pentru uz intern are numeroase utilizari nici pentru uz extern nu se exclude utilizarea sanzaienelor. Se pot face bai pentru o piele mai catifelata si sub forma de crema ajuta la fel de mult caci va cicatriza rapid. In forme usoare de iritatie, de uscaciune, mancarime si asa mai departe crema cu extract natural este un remediu usor. Partea si mai buna este ca nu te costa mai nimic daca la timpul potrivit alegi sa iti culegi hiar tu sanzaienele ce le pui la pastrare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *