pozitii de dormitpozitii de dormit

Exista doua tipuri de persoane in aceasta lume: cei care dorm deoarece mintea si corpul necesita odihna la sfarsitul zilei, si cei care dorm pentru simplul motiv ca le place sa faca asta. Pentru fiecare persoana exista si un mod diferit in care se petrece activitate – totul trebuie sa fie bine coordonat. Astfel perna trebuie sa fie suficient de moale, patura suficient de calduroasa, mainile si picioarele pozitionate cat mai confortabil si asa mai departe.

Cand vine vorba de pozitionarea mainilor si picioarelor si per total pozitia corpului, cu totii am observat ca nu putem adormi daca nu luam acea pozitie anume – pe spate, pe burta, pe o parte, cu o mana sub perna etc. Pozitia pe care o ai cand dormi se spune ca are o legatura cu personalitatea. Sa vedem in continuare cateva astfel de pozitii si legatura pe care o au cu personalitatea fiecaruia.

Exista persoane care dorm cel mai bine pe burta, fie ca mainile sunt aliniate pe langa corp, sub perna sau intinse pe tot patul. Astfel de persoane se spune ca sunt dominante, ca reusesc sa ii convinga pe altii sa faca un compromis pentru a se adapta cerintelor lor, nu suporta criticile prea bine, sunt persoane arogante si uneori imprudente. Explicatia psihologica a acestei pozitii de dormit este aceea ca devii inaccesibil, este o pozitie defensiva, ceea ce se reflecta si asupra personalitatii.

Pozitia de dormit pe spate, cu bratele si picioarele intinse, semnifica o personalitate liberala, relaxata, careia ii place confortul. Cunoscatori ai frumusetii, au nevoie de spatiu, nu le plac locurile aglomerate, cred in libertatea de expresie, le place barfa si se exteriorizeaza usor. Aceasta pozitie de dormit are cele mai putine constrangeri fizice. Exact la fel le place sa traiasca viata celor ce au aceasta pozitie de dormit, fara constrangeri si limitari.

Cei care dorm pe o parte, cu un genunchi indoit, se spune ca sunt persoane care se entuziasmeaza repede si usor, care constientizeaza totul rapid, tind sa devina rapid tensionati si se ingrijoreaza mult cand apar probleme. Tot timpul la limita, tot timpul gata de actiune, cam asa arata si aceasta pozitie.

Fiecare din noi poate avea una sau mai multe pozitii de dormit, deci nu exista o regula care sa se aplice tuturor. Combinarea acestora vor oferi si o idee despre personalitate, in masura in care aceste explicatii sunt edificatoare.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *