Chiar daca vom considera ca un animal de companie este deja obisnuit cu prezentele umane nu este atat de usor sa te imprietenesti cu ei. Oriunde ai merge si indiferent de caz nu ar trebui sa te avanti la un animal de companie pana cand nu esti sigur ca esti ferit de pericol.

Mai ales pentru copii regulile de a evita problemele cu animalele de companie de orice fel inseamna sa se tina cont de:

  1. Evitarea contactului vizual. Asta pentru ca ai putea fi considerat a fi un inamic si incepe lupta pentru suprematie. Ori daca iti mai este si teama este clar ca ar trebui sa te feresti de prezenta animala- acestea simt frica omului si starile acestuia, clar un dezavantaj pentru tine.
  2. Nu pune mana pe cap. Din nou este o chestiune psihologica ce in anumite cazuri ar putea insemna ca animalul in cauza sa iti arate suprematia si sa nu reactioneze asa cum te asteptai.
  3. Nu te apropia pana cand nu ai permisia stapanului. Ori fara stapan inseamna animal de evitat. Intreaba daca musca, daca este prietenos pentru ca altfel surpriza este la un pas de tine.
  4. Nu interveni in ritualul sau. Poate ca si cel mai cuminte caine cand este intrerupt de la somn sau de la mancare va reactiona urat, actionand ca impotriva unui dusman asa ca lasa-l in astfel de momente.
  5. Nu il necaji. Joaca de asa natura il va face sa fie mai agresiv si sa te considere mereu un inamic de care sa scape. Asa ca nu este de mirare daca va reactiona urat in fata ta.
  6. In aceeasi categorie se incadreaza si trasul de coada, de urechi, cand asta pur si simplu irita. Pana la urma nici tie nu ti-ar place sa fii necajit sub orice forma.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *