incredereincredere

Increderea in sine este o trasatura foarte sensibila. Pe cat de mult timp este necesar pentru construirea increderii in sine, considerabil mai putin timp este necesar pentru a o pierde. Poate fi zguduita foarte usor, doar daca ai mai multa incredere „de rezerva”, caz extrem de rar. Intr-o lume atat de competitiva, este foarte usor sa te simti mai putin valoros decat cei din jur din mai multe puncte de vedere. Realizarile fiecarei persoane sunt un efort de a-si dovedi valoare in fata altora, decat sa isi faca propria persoana fericita. In astfel de cazuri, increderea in sine se poate pierde foarte usor. De asemenea stim ca nu este o trasatura de caracter agreata in zilele noastre. Oricare ar fi situatia nefasta ce o provoaca, increderea in sine trebuie reconstruita treptat, poate dura destul de mult timp, dar este posibil.

Lucrurile nesigure sunt duse la extrem cand nivelul increderii in sine s-a dus cu totul la vale. Aceste perioade sunt foarte grele, poate iti este chiar greu sa accepti ca ai aceasta problema. Odata ce ai realizat insa acest lucru, iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti recastiga increderea in propria persoana.

O mica recapitulare a situatiei care a mers prost te va ajuta mult sa iti recastigi increderea. Ce a dus la respectiva situatie, putea fi acel lucru facut mai bine de altcineva, ai primit un refuz, este o faza de schimbari majore in viata, oricare ar fi cazul, trebuie sa gandesti bine lucrurile si sa treci peste.

Incepe cu pasi mici. Daca orice lucru pare sa fie o problema, imparte-o in probleme mai mici si rezolva-le pe fiecare pe rand. Daca ai pierdut locul de munca, poti incepe facand lucruri marunte ce te pot face din nou sa te simti capabil. Poti ajuta pe cineva sa isi repare masina, sa gateasca, sa isi faca reparatii prin casa, sa ajuti la organizare, orice. Incet, cu pasi mici.

Petrece timp cu tine, angajeaza-te in activitati diverse, gaseste-ti un hobby, mentine-te in forma, petrece timp cu persoane cu o buna incredere in sine si acorda-ti timp. Recastigarea increderii este ca o cale spre redescoperire. Tratata astfel nu exista nici un motiv pentru care sa te mai simti descurajat. Aminteste-ti ca esti la fel de bun sau poate chiar mai bun decat ceilalti. Accepta-ti neajunsurile, imbunatateste-ti punctele forte si nu lasa pe nimeni sa te influenteze si sa te faca sa ai un respect de sine scazut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *