heres-what-happened-when-we-strapped-a-bunch-of-people-into-the-oculus-rift-virtual-reality-headsetPalmer Luckey a spus intr-un nou interviu de la Pax East din Boston, Mass, ca seturile pentru cap de realitate virtuala, cum este Oculus Rift, trebuie sa se extinda peste vizual si sa permita interactiunile bazate pe atingeri de la om la om. Toate aceste lucruri sunt in calea de a crea o experienta complet captivanta care te face sa te simti ca intr-o realitate virtuala.

Luckey a spus intr-un interviu de grup, inregistrat de Maximum PC, ca realitatea virtuala nu poate fi doar un lucru vizual. Daca realitatea virtuala ramane doar un lucru vizual, atunci cu siguranta nu vor inlocui inciodata interactiunile umane bazate pe atingeri. Dar pentru multe interactiuni, ar putea realiza acest lcuru. Acesta spune ca in timp, tehnologia de realitate virtuala poate deveni atat de avansata ca nu vei putea sa iti dai seama ce este real si ce nu este.

Cel care i-a luat interviul l-a intrebat pe Luckey de asemenea despre potentialul tehnologiilor de realitate virtuala, cum este Oculus Rift, care i-ar face pe oameni sa se simta izolati, stand in casa, in loc sa iasa afara. Nu a avut un raspuns prea detaliat in aceasta privinta, dar a spus ca oamenilor nu le va pasa daca tehnologia realitatii virtuale poate deveni atat de avansata incat linia dintre fantezie si realitate devine imposibil de distins.

Izolat fizic poate, dar nu crede ca utilizatorii vor fi izolati si social. Indiferent de ce o sa zica lumea, acesta crede ca realitatea virtuala este tehnologia cea mai potentiala conectarii care exista pe piata. Ne putem intreba de ce ne-ar pasa daca suntem izolati fizic insa suntem conectati mental ? Daca putem simula perfect realitatea, de ce am avea nevoie sa merge sa vedem oameni in realitate?

Gigantul retelelor sociale Facebook, crede in viitorul realitatii virtuale, anuntand luna trecuta ca a achizitionat Oculus Rift, intr-o intelegere ce a valorat in jur de 2 miliarde de dolari.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *