pubertate timpurie

In ultimile doua decenii, oamenii de stiinta au incercat sa afle secretul misterios al fetelor tinere. Dezvoltarea sanilor, tipica la varsta de 11 ani la  generatia din urma, are loc acum la varsta de 7-8 ani, iar in unele cazuri foarte rare, acest lucru se poate intampla si la copii in varsta de 3 ani. Cercetatorii se tem ca aceasta dezvoltare precoce ar putea conduce la cancer sau la alte afectiuni grave pe masura ce tinerii inainteaza in varsta. Din ce in ce mai multe familii sunt puse in situatia in care trebuie sa le explice celor mici cum trebuie sa se joace frumos sotron dar si sa tina cu acestia discutii stanjenitoare despre pubertate si viata sexuala.

Obezitatea pare a fi factorul principal raspunzator de aceasta problema in cazul fetelor. Rata de obezitate s-a dublat, in ultimii 30 de ani, in randul copiilor. Si, in timp ce 8% din din copiii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani au suferit de obezitate in anii 1980, in 2012 aproape 18% erau obezi.

Cele mai recente studii arata ca luarea unor kilograme in plus nu este singurul lucru raspunzator de efectele negative ale pubertatii la aceste varste foarte mici. De asemenea stresul din familie si expunerile chimice din mediul inconjurator au o contributie importanta.

Un lucru important pe care mamele il pot face pentru a evita aceasta problema este de a-si alapta copiii. Copiii alaptati par a nu fi la fel de predispusi la pubertate precoce, iar motivele acestui lucru nu sunt cunoscute inca. De asemenea, comunitatile nou infiintate dar si parintii pot ajuta acesti tineri in a infrunta efectele psihologice dureroase din timpul dezvoltarii.

Ramane de vazut daca tentintele de dezvoltare precoce vor creste si in continuare. Vor fi tinerii din ziua de astazi supusi unei maturizari mult prea devreme? Cu toate acestea, parintii si medicii trebuie sa fie constienti de schimbarile care se produc cu copiii lor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *