fast food

Societatea moderna se bazeaza in principal in momentul de fata pe fast food. Adesea nu reusim sa realizam faptul ca exista insa si ceva probleme asociate cu consumul de fast food, probleme in principal legate de sanatate.

Conceptul isi are originile din secolul al 19-lea, ca raspuns la cererea in crestere de alimente. Intregul concept este definit de insasi denumirea sa – mancare ce poate fi gatita rapid. Progresele pe care le-a cunoscut industria alimentara, costurile scazute si savoarea fac din fast-food alegerea preferata a tot mai multor persoane din intreaga lume.

Ingredientele principale folosite in fast-food contin acizi grasi nesaturati. In plus, toate aceste alimente au continut mare de carne si mai putine fibre, o concentratie mare de grasimi, colesterol si proteine nesanatoase. Valoarea nutritiva scazuta nu este singura cauza a problemelor aduse de fast food. Frecventa cu care aceste alimente sunt consumate sunt de asemenea un motiv, consumul excesiv duce la probleme de sanatate, deoarece corpul nu primeste nutrientii de care atata nevoie. Corpul uman, in special sistemul digestiv si cel respirator, necesita carbohidrati, proteine, grasimi sanatoase, vitamine, minerale si fibre pentru a putea sustine functionarea eficienta a organismului. Din pacate, nutrientii derivati din fast-food nu sunt echilibrati si au concentratii mari de grasimi si proteine.

Obiceiurile alimentare umane reprezinta un alt factor care duce la probleme cauzate de consumul de fast food. Problemele de sanatate ce pot sa apara includ obezitate, diabet si hipertensiune. Multi tindem sa consumam adesea astfel de alimente, desi contin multe calorii si cantitate mare de grasimi. Consumul anormal si intervalele neregulate la care se iau mesele duc adesea la indigestii, iar corpul nu reuseste sa digere alimentele bogate in calorii, rezultand in depuneri de grasimi pe tesuturi.

Problemele ridicate de continutul de saruri si de calorii din alimentele de tip fast-food sunt asociate cu cele ridicate de consumul excesiv. Cea mai buna varianta este pastrarea unei alimentatii echilibrate, a unei alimentatii sanatoase, fara a elimina cu totul fast-food-ul, insa tinandu-l sub control.

De admin

Un comentariu la „Probleme cauzate de fast food”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *