BN-CM863_asimo_G_20140424032637Ziarul Wall Street raporteaza ca, in timpul vizitei sale in Japonia, la expozitia de stiinta din Tokyo, Miraikan, presedintele Barrack Obama a avut o scurta intalnire cu robotul umanoid al celor de la Honda, ASIMO.

ASIMO, ce inseamna un pas avansat in mobilitatea inovativa, s-a inchinat apoi i-a pasat o minge de fotbal presedintelui, ce a spus ca abilitatile de fotbal ale robotului sunt destul de impresionante.

Desi a parut sa se bucure de o conversatie scurta in Engleza cu ASIMO, presedintele Statelor Unite ale Americii a spus mai tarziu, ca androizii de la expozitie s-au apropiat foarte putin de realitate si au fost destul de infricosatori pentru gusturile sale.

Honda a lucrat la robotul sau umanoid pentru aproape 14 ani deja, si i-a imbunatatit sariturile si hotarele de cand a fost introdusa prima data in Octombrie 2000. Acum poate merge foarte bine cativa pasi, poate sa toarne o cana de suc, chiar si servind-o apoi, poate sa fuga, sa recunoasca fetele si sa vorbeasca.

Vorbind cu studentii, presedintele a remarcat de asemenea importanta programelor de stiinta si matematica, atat in Japonia, cat si in Statele Unite ale Americii. Acesta a spus ca tinerilor le place sa aiba mai multa tehnologie si mai multa putere decat cei mai mari inovatori ai generatiilor anterioare, asa ca nu exista o limita pe care o poti intrece.

Tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult, ASIMO a demonstrat la aceasta expozitie ca are nenumarati senzori, incluzand doi ochi camera si senzorii din mainile sale, care poate sa ii arate robotului ce obiect tine in mana, dar si cat de mult cantareste acesta.

Am citit mai multe despre acest robot, pe un blog cu o zi in urma si am aflat ca poate face o multime de lucruri si ca a avansat de-a lungul timpului foarte mult.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *