amanare

Cum te-ai simti daca ai actiona zi de zi pentru a-ti indeplini obiectivele, ca adopti acele masuri pentru a progresa si pentru a avansa? In momentul in care incepem sa amanam unele lucruri, toate obiectivele sunt intarziate. Amanarea este o modalitate prin care ne sabotam singuri.

Exista milioane de bloguri si de articole care spun despre cat de daunatoare este amanarea si care ofera modalitati pentru a o combate. Incepe ca un simplu comportament, ca o simpla atitudine, care insa odata declansata nu mai poate fi oprita.

Cheia pentru a evita amanarea este sa te concentrezi asupra motivului pentru care nu actionezi. Odata ce ai recunoscut modelul de comportament care te duce la amanare, odata ce te concentrezi pe cauza principala, vei intelege ce masuri ai de luat. Ti se vor dezvalui indiciile despre cum trebuie sa actionezi. In doar cativa pasi poti sa eviti acest lucru.

  • Trece pe o hartie toate obiectivele pe care le ai si toate lucrurile ce te determina sa le amani.
  • Raspunde la o serie de intrebari care iti vor oferi mai multe lamuriri asupra motivelor pentru care amani ceea ce ai de facut, fie singur, fie cu ajutorul unui prieten, al unui mentor, al persoanei care te indruma.
  • Din lista pe care ai facut-o, trece fiecare obiectiv separat, prioritizeaza-le si alege primul lucru de care trebuie sa te ocupi, apoi incepe sa actionezi pentru a-l duce la indeplinire.
  • Revizuieste lista de obiective si elimina-le momentan pe cele ce nu sunt urgente, pe cele ce nu au nici o legatura cu scopurile tale principale.
  • Stabileste-ti termene limita pentru fiecare lucru pe care il ai de facut, fie ca este un proiect pentru munca, un obiectiv personal, orice.

Poate ca te vei simti coplesit, confuz sau speriat. Aminteste-ti insa ca orice ti-ai propus poate fi realizat, iar daca ai un plan bine conceput si incepi sa rezolvi fiecare lucru pe rand, nu vei mai intra in bucla amanarii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *