Frica-de-DumnezeuFiecare problema pe care o avem, fie ca sunt multe, putine, mici sau mari, au radacina in frica.

Pentru unii, asta poate parea evident, intrebarea e cum sa inving frica. Pentru altii nu e atat de evident, de ce ar fi problemele lor financiale, de relatie sau de procrastinatie cauzate de frica?

Gandeste-te la fiecare problema pe care o ai, apoi gandeste-te de ce ai acea problema. Sau de ce nu ai fost capabil sa o rezolvi?

Exemple :

  • Procrastinatia : probabil tie frica sa dai gres, sau discomfortul de a face ceva greu, sau frica de a uita ceva important (de ce iti verifici email-ul si retelele sociale cand ar trebui sa faci o sarcina grea).
  • Datorii : Sunt mai multe cauze posibile, dar de cele mai multe ori cheltui mai multi bani din cauza obiceiului de shopping sau frica de a lasa deoparte niste conforturi pe care obisnuiai sa le ai. Acest obicei poate fi cauzat de anxietate (frica de ceva care nu vrei sa se intample) sau singuratate (frica faptului ca nu esti destul de bun) sau vrei ca viata ta sa fie mai buna decat este (frica ca nu esti bine asa cum esti). Renuntarea la conforturi (cafeaua de dimineata, sau masina sau casa ta) pot fi dificile daca ti-e frica de disconfort, frica faptului ca nu o sa fii bine daca viata ta e mai inconfortabila decat a celorlalti, acestia judecandu-te daca nu ai masina, casa sau haine scumpe.
  • Problemele de relatie : Sunt evident foarte multe cauze posibile (incluzand problemele majore ale persoanelor de langa tine, dar ar trebui intotdeauna sa te uiti si la tine inainte de a judeca) dar frica cauzeaza problemele de relatie, incluzand frica de a lasa pe cineva de sub control, frica ca nu esti destul de bun, frica de abandon sau probleme de incredere, frica de a nu fi acceptat, frica de a accepta pe cineva.

De cele mai multe ori frica detine controlul asupra problemelor tale, asa ca scapa de frica pentru a putea rezolva problemele.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *