Se spune din popor ca mersul pe jos face piciorul frumos. Si totul este chiar adevarat de vreme ce cercetatorii au descoperit inca un avantaj al mersului pe jos. De data aceasta se pare ca tine de sansele de a tine la distanta boala uitarii, Alzheimerul.

Pentru a avea cu adevarat avantaje din obiceiul de a merge pe jos trebuie sa repetam acest moment de cel putin 3 ori pe saptamana si sa insemne un efort de 20 de minute. Asta pentru ca cel putin o treime a celor care au fost in cele din urma diagnosticati cu aceasta boala au avut la baza anumiti factori de stil, de la sedentarism la obezitate si nu numai.

Una din cele mai importante cauze ale declansarii maladiei Alzheimer se pare ca este tocmai lipsa de miscare. Legatura este una simpla si se leaga de faptul ca in urma orelor de exercitii fizice creste fluxul de sange foarte bine oxigenat si in acest fel intreg corpul are  un mare avantaj. Ce ne-ar costa insa sa optam chiar si pentru mersul pe jos pana la serviciu? Pe principiul mersului pe jos care face piciorul frumos doar sa optam pentru a merge pe jos cateva statii de autobuz inseamna sa ne oferim sansa la sanatate mai mult ca in oricare alta situatie.

In urma analizelor se pare ca in 22% din cazuri au existat confirmari ale faptului ca lipsa de miscare a fost sursa problemei si astfel s-a inregistrat practic un record pentru ce insemna lista de factori declansatori, ca o noua maniera de a constientiza ca trebuie sa facme mai mult sport.

Considerata a fi cea mai raspandita forma de dementa Alzheimerul se raspandeste ingrijorator. Din nefericire nu exista un tratament anume care sa ne scape de aceasta boala ci numai modalitati prin care sa putem tine la distanta boala.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *