dureri articularedureri articulare

Poate ca ati observat cum mancarurile care ataca limba sunt si cele care afecteaza intr-o oarecare masura si sanatatea, atunci cand alegem sa ne lasam prada placerilor gustative. Sa privim insa mai cu atentie aceste alimente foarte gustoase, pentru ca vom vedea astfel cum ciocolata, fripturile, cartofii prajiti, branzeturile, deserturile si asa mai departe au o concentratie acidica de la moderat la ridicat.

Ce legatura are asta cu problemele de sanatate? Pana la urma, acizii sunt necesari pentru mentinerea sanatatii si tonifierii corpului, nu? Cum afecteaza mancarurile acide si care este legatura dintre acestea si durerile articulare vom vedea in continuare.

PH-ul intern al corpului estte usor alcalin, sangele – cel mai abundent fluid din corp – avand un pH undeva intre 7,35 si 7,45. Cu totii stim ca sangele este un mediu neutri care descurajeaza supravietuirea si cresterea de microorganisme. Orice depaseste treapta 7 a pH-ului arata alcalinitate, iar orice cifra sub 7 arata o tendinta acida. Astfel sangele nu poate fi considerat acidic. Corpul este capabil sa mentina un echilibru intre tendintele alcaline si acide, insa un exces de alimente acide poate dezechilibra temporar balanta. Odata intamplat acest lucru, corpul poate deveni victima a diverselor probleme de sanatate, de la ceva simplu precum reflux acid precum ceva grav – cancer.

O conditie medicala cunoscuta este acidoza, care este cauzata de consumul in exces de alimente cu continut acid ridicat. Aceasta conditie este caracterizata de un nivel al pH-ului in sange sub 7, indicand aciditate ridicata. Aceasta conditie duce frecvent la dureri si intepeniri ale articulatiilor, intrucat fluxul sanguin incearca sa scape de excesul de acid depozitand toxine acide si diferite minerale sub forma de cristale in zona articulatiilor, inflamandu-le si facandu-le tepene si dureroase.

Pe langa durerile articulare si umflaturi, alti indicatori ai acidozei includ oboseala, dureri de cap, ameteala, dificultati respiratorii, probleme gastrice, slabiciune si multe altele. Astfel, dupa cum se poate vedea, excesul de alimente acide face mai mult rau decat bine corpului. Asta nu inseamna ca alimentele acide trebuiesc excluse total din dieta, ci trebuie pastrat un echilibru la nivel de pH si moderatie in consumul de alimente acide.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *