picant

Exista o categorie de persoane care prefera mancarea foarte condimentata. Intr-adevar poate fi o experienta diferita, insa pentru unii alimentele foarte iuti, foarte piperate sau sarate pot crea disconfort. Conceptia generala este ca astfel de mancaruri sunt daunatoare sanatatii, insa exista o serie de beneficii ascunse ale consumului de alimente picante despre care multi nu stiu.

In binecunoscutul chili, spre exemplu, exista o substanta denumita capsaicina, care provoaca o accelerare a metabolismului. Acest lucru are ca rezultat direct un consum mai mare de calorii, implicit o scadere in greutate. Daca se urmeaza un regim ce are ca scop slabitul si mancarea pare foarte anosta, adaugarea de condimente va imbogati atat gustul, dar va ajuta si la indeplinirea mai rapida a obiectivelor.

Capsaicina reduce de asemenea nivelul de colesterol daunator, efectul direct fiind imbunatatirea sanatatii intregului sistem cardiovascular. Se diminueaza considerabil riscul crearii de cheaguri de sange care sa blocheze arterele prin consumul de alimente picante. Circulatia este, prin urmare, imbunatatita, iar studii si cercetari recente arata ca persoanele care prefera mancarea condimentata au un risc mai scazut de aparitie a problemelor cardiace.

Atat atunci cand vine vorba de chili cat si de ardel iute, continutul de vitamina A si vitamina C este unul ridicat. Aceste doua vitamine intaresc imunitatea si fortifica sistemul natural de aparare al organismului impotriva eventualelor boli.

Printre alte beneficii pe care le aduce consumul de alimente picante bio se numara si cele psihice. Atunci cand se consuma alimente picante, datorita senzatiei instantanee de fierbinteala, creierul elibereaza endorfine. Acesti hormoni se comporta ca si calmante naturale, fiind cunoscuti si sub denumirea de hormoni ai fericirii. Inevitabil starea generala psihica este astfel imbunatatita.

Chiar daca nu iti plac mancarurile prea picante, uneori trebuie sa le mai consumi, avand in vedere beneficiile pe care le pot aduce. Desigur, excesele sunt de evitat – cel mai indicat este un consum moderat, intrucat orice exces este daunator.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *