oase

Corpul are nevoie de anumite minerale pentru o sanatate buna. Unul din cele mai importante minerale necesare este magneziul. Necesar pentru activitati zilnice, usureaza durerile de spate, contractiile musculare si ajuta la furnizarea de oxigen catre muschi. Ajuta de asemenea la tratarea diabetului, depresiei si la faciliteaza absorbtia multor alte minerale. Un important beneficiu adus de magneziu pentru organism este intarirea oaselor. La fel ca si calciul, magneziul ajuta la mentinerea unei bune sanatati a oaselor.

Nu exista prea multe cercetari realizate pe baza relatiei dintre magneziu si sanatatea oaselor, insa studiile realizate pana acum arata ca magneziul joaca doua roluri diferite in sanatatea osoasa. Ajuta la cresterea oaselor si le ofera o buna structura fizica, iar un alt rol este cel ca se depoziteaza pe suprafata oaselor nu pentru a le pastra sanatatea, ci pentru a crea o rezerva de magneziu care sa fie folosita de organism in caz de deficienta.

Deficienta de  magneziu este asociata cu osteoporoza, proces prin care se deterioreaza tesutul osos, rezultand in oase fragile si poroase. Atat calciul cat si magneziul sunt necesare pentru mentinerea unei bune sanatati a oaselor si pentru a preveni osteoporoza. Deficienta de magneziu duce la un declin al sanatatii oaselor, deoarece aceasta duce la oase mai predispuse la fracturi. Se ajunge astfel si la un nivel scazut de calciu, o functionare hormonala anormala si implicit o afectare a nivelului de vitamina D.

Surse si suplimente de magneziu se pot gasi in diverse forme de suplimente si surse naturale. Alimentele sunt insa o sursa mai buna si mai sigura de magneziu, in special semintele de dovleac, spanacul, fasolele, semintele de floarea soarelui si chiar si semintele de susan. De asemenea carnea si carnea de peste sunt surse bune de magneziu. Toate aceste beneficii recomanda magneziul pentru sanatatea oaselor. Apelati la sfatul unui medic pentru a vedea daca suferiti de o deficienta de magneziu si pentru a lua suplimente in acest sens dupa un regim bine stabilit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *