Nu toate zilele sunt la fel de satisfacatoare cum nu sunt toate noptile cu somn. Pur si simplu, stresul si nu numai se aduna si te fac sa fii cel care se uita  pe pereti din lipsa de somn in loc sa doarma linistit. Una peste alta, fie ca este lipsa de somn sau nu tine pana la urma si de puterea pe care o ai a doua zi.

Tine cont ca poate nu va conta cate ore poti sa dormi fata de cat de bine dormi in acel timp. Asadar, daca e sa dam crezare la ceea ce spun expertii se pare ca avem nevoie doar de 20 de minute de somn pentru a ne invigora. Astfel, se pare ca putin timp acordat noua vine cu marele plus de a ne simti bine chiar daca noaptea de dinaninte nu a fost tocmai cea mai buna.

Si totusi, pentru a nu repeta acest caz ideal ar fi sa eviti anumite obiceiuri ce influenteaza se pare starea de somn. Spre exemplu tine cont de ora la care vei bea cafea, tine cont ca ceea ce trece deja de ora cinei este cu mai multe sanse de a afecta somnul, calitatea acestuia cat si timpul.

De ce totusi nu poti dormi? De vina ar putea fi se pare si lipsa de miscare cand ai prea multa energie pe care nu o consumi. Nu iti dai seama de asta insa in concret lenea te va acapara si vei ajunge sa fii cu ochii pe pereti. Nu degeaba se spune ca nu poti dormi daca nu esti obosit de fapt.

Poti sa iti cumperi un generator de zgomote albe daca esti frecvent agitat si nu poti dormi pentru ca si cel mai mic zgomot te trezeste. In orice caz ritualul in sine de somn ar trebui sa tina cont si de intunericul complet pentru a se favoriza starea de odihna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *