comunicare

Orice relatie are nevoie sa fie sustinuta si „alimentata” pentru a putea rezista peste timp. Cel mai important factor in acest sens este o buna comunicare. Lipsa comunicarii duce la neintelegeri. Daca iti doresti ca cei dragi sa fie alaturi de tine toata viata, trebuie sa iti exprimi sentimentele de fiecare data si sa le arati ceea ce inseamna pentru tine. In ziua de astazi, cu programul haotic pe care il avem fiecare, uitam adesea sa acordam suficienta atentie nevoilor celor dragi. Devenim atat de angajati in munca, incat punem relatiile cu ceilalti pe plan secundar.

Relatiile cu familia, prietenii si alte persoane apropiate pot fi imbunatatite printr-o comunicare mai buna, astfel:

  • Considerati ca la un moment dat relatia cu familia are nevoie de o reimprospatare, nimic nu poate fi mai bun decat petrecerea timpului impreuna. Luati o mini-vacanta intr-un weekend si mergeti la o plimbare in aer liber, vizitati orasul, mergeti intr-o drumetie sau pur si simplu stati impreuna si uitati-va la un film. Poate fi de foarte mare ajutor.
  • Lipsa comunicarii intre parinti si copii poate avea de asemenea consecinte nedorite. Tot timpul parintii trebuie sa fie atenti la nevoile celor mici, nu trebuie sa ii neglijeze, si trebuie sa le ofere tot timpul sprijin si indrumare. Tratati cu dragoste, atentie si timp, vor deveni mai stabili din punct de vedere emotional.
  • Lipsa comunicarii, mai ales in casnicie, poate avea efecte dezastruoase. Se poate ajunge la divort foarte usor, intrucat nu numai dragostea si respectul, dar si intelegerea reciproca este un lucru foarte important aici. Grijile si temerile trebuiesc impartasite, partenerul trebuie inteles si sustinut.
  • Chiar si la locul de munca trebuie sa ne dezvoltam abilitati bune de comunicare interpersonala. Nu numai ca ajuta la cresterea productivitatii, dar se creaza si un climat favorabil pentru ca munca sa se desfasoare in conditii eficiente.

Comunicarea eficienta este cheia relatiilor de succes. A nu comunica bine duce la un rezultat nefast cand vine vorba de relatii interpersonale, dar si de respectul si increderea de sine a fiecaruia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *