AnimalCrossing_wallpaper_1920x1200-BShooter, action-adventure, RPG, fighting… de cand ma joc, toate jocurile s-au potrivit unui gen care imi permite sa stiu ce achizitionez inainte de a apasa Start. Stiam ca Final Fantasy, este un joc RPG epic inainte de a deschide cutia, la fel cum stiam ca Street Fighter era un joc cu batai inainte de a incepe prima runda.

Dar sunt cateva jocuri care nu se incadreaza in nici un gen stabilit. Fie sunt sunt atat de unice incat nu pot fi clasificate, fie imprumuta elemente din atat de multe genuri incat devin entitati.

Katamari Damacy

Putine jocuri te deruteaza si te incanta in acelasi timp, la fel ca si Katamari Damacy. Bucuria de a trece peste nenumarate obiecte pentru a creea stele pentru King of All Cosmos sunt fara limita, chiar si cand sunt trimise hoarde de animale catre moartea cereasca. Capriciul si coloana sonora al lui Katamari fac ca toate crimele sa para ceva firesc, oferind farmec care contra ataca orice gand de remuscare. Ei bine acest joc nu are nici un gen.

Nights into dreams

Nights este acel tip de joc in care trebuie sa ai experienta pentru a-l intelege. Cantitatea de lucruri ce se intampla in acest joc este gigantica, lumea reala impotriva lumii visului, Mareas, Ideyas, copii de oameni si cosmarurile lucreaza impreuna. Sunt foarte multe lucruri de inteleg, mai ales pentru cei care nu au jucat acest joc pana acum. Ai putea crede ca este un joc pentru un bufon zburator care colectioneaza lucruri, dar experienta este mult mai profunda decat atat.

Animal Crossing

Prima data cand o persoana participa in lumea lui Animal Crossing este o experienta interesanta. Esti intr-un tren si ti se pun niste intrebari de o pisica foarte curioasa si inainte sa-ti dai seama detii o casa si platesti ipoteca unui raton. Aceasta plata se face prin lucrurile pe care le-ai colectionat de vandut. Si sunt o multime de lucruri pe care le poti face doar in anumite zile. Distreaza-te  planuindu-ti viata sociala in oraselul din Animal Crossing.

 

De admin

Un comentariu la „Jocuri fara gen”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *