caderea parului

Traim intr-un ritm haotic. Viata noastra este foarte agitata, adesea uitam sa avem grija de noi si de nevoile organismului nostru. Astfel problemele nu intarzie sa apara, datorita stresului, datorita alimentatiei improprii si nu realizam asta decat atunci cand e prea tarziu.

Se pune intrebarea care ar fi principalele cauze ale caderii parului. Acestea ar fi in numar de trei. Prima dintre aceste cauze este stresul. Stresul este o cauza a tot mai multor afectiuni la nivel mondial. Cu fiecare minut in care suntem stresati, pe langa faptul ca se pierd 60 de secunde de fericire si stare de bine, se pot pierde si aproximativ 10 fire de par. Nu exista nici un motiv pentru care sa fii stresat. Gandeste-te ca oricat de rea este situatia, exista situatii si mai rele. Intreaba-te daca merita sa iti strici sanatatea pentru atatea griji. Stresul face ca hormoni din corp sa fie secretati in exces si astfel celulele corpului sunt afectate si mor. Se ajunge la caderea parului.

Alimentatia improprie sau deficienta nutritionala este o alta cauza a caderii parului. La fel ca si oricare alt tesut sau celula, parul este conectat si el la fluxul sanguin. Orice se consuma are o influenta, orice deficienta de asemenea se face simtita. Din aceste motive parul poate avea uneori un aspect degradat, se rupe sau cade foarte usor.

Stresul si alimentatia dezechilibrata duc la o a treia cauza: dezechilibre hormonale. Cum pot fi acestea reglate? Pur si simplu printr-un stil de viata sanatos. Trebuie evitate viciile – consumul de cofeina ori de alcool spre exemplu. Trebuie odihna suficienta, cel putin 6-8 ore pe noapte. O dieta echilibrata, miscare zilnica si reducerea pe cat posibil a stresului sunt obiective de urmat daca se doreste un echilibru hormonal care sa combata caderea parului.

Pare destul de complicat, in fapt este totusi foarte simplu. Caderea parului si deteriorarea sa poate fi prevenita printr-un stil de viata sanatos.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *