hernie disc

Cu totii cunoastem pe cineva care se confrunta cu durerile de spate si caruia intregul stil de viata i-a fost dat peste cap tocmai din cauza acestei afectiuni. Libertatea de miscare in cazul acestora a devenit o amintire, iar pofta de viata parca a scazut drastic.

In cele mai multe dintre cazuri, posibilitatea unei operatii ii sperie atat de tare incat prefera sa traiasca un timp indelungat cu durerea zilnica pe care o au. Din fericire insa, posibilitatea unui astfel de tratament invaziv a devenit egala cu zero, datorita unui tratament noninvaziv hernie de disc oferit de Chiromedica Health&Wellness Center.

Pentru a intelege mai bine ce implica acest lucru, trebuie mai intai sa stim cate putin despre hernia de disc.

Ce este hernia de disc

Este o afectiune din ce in ce mai comuna, ce poate fi recunoscuta destul de usor, din cauza aparitiei durerilor de spate. Hernia de disc apare la nivelul discurilor vertebrale care se intind de la zona gatului (zona cervicala) pana undeva in zona lombara, mai sus de bazin.

Deteriorarea discului intervertebral atrage dupa sine scurgerea nucleului pulpos, care afecteaza componentele existente din canalul spinal: maduva spinarii si radacinile nervilor spinali. In cazul multor pacienti, presiunea exercitata la nivelul nervilor, precum si a maduvei spinarii coincide cu durerea. Hernia de disc nu are o zona predefinita in care poate sa apara. Ea poate sa apara la nivelul oricarui disc intervertebral.

În funcție de locul în care se situează afecțiunea propriu-zisă, pot să apară dureri în zona inferioară a corpului (fese, coapse, gambe), dar si in cea superioara (umeri, brate). Durerea intensa, resimtita continuu, de-a lungul timpului aduce cu sine amorteala, furnicaturi, dar si stari de slabiciune, mai ales cand se merge pe jos.

Care sunt cauzele care declanseaza o asemenea afectiune

Cauzele sunt foarte diverse, unele fiind mostenite, iar altele fiind dobandite de-a lungul vietii. Persoanele care sunt sedentare, supraponderale si stau zi de zi intr-o pozitie nefireasca experimenteaza traumatisme la nivelul coloanei vertebrale. Alte persoane, pur si simplu, datorita varstei inaintate, sunt mai predispuse sa dobandeasca o astfel de afectiune.

Diagnostic

Inainte de a apela la metoda de tratament noninvaziv recomandata de chiropractori, trebuie ca hernia de disc sa fie diagnosticata. Sunt trei metode cunoscute prin care se poate face acest lucru: anamneza, examinarea fizica si testele imagistice (teste ce dau un diagnostic cert).

Chiropractica sau manipularea osteoarticulara

Daca se respecta toate indicatiile si se efectueaza toate exercitiile recomandate de chiropractorii CHIROMEDICA Health & Wellness Center, ar trebui ca, dupa aproximativ 5-6 sedinte, starea de sanatate sa se imbunatateasca considerabil, in proportie de minim 80%. Terapia nu este dureroasa si nici nu este asociata cu vreun tratament medicamentos, acest lucru fiind extrem de avantajos pentru orice pacient.

Hernia de disc poate sa devina o amintire, chiar si fara mult temutele interventii chirugicale, care pot sa creeze atat de multe fobii in cazul pacientilor. Cu ajutorul unor specialisti si cu putina dedicare, aceasta afectiune poate fi tratata cu un grad crescut de eficienta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *