Stim cum sa slabim, stim ce inseamna o viata sanatoasa si incercam din ce in ce mai des sa consumam tot felul de antioxidati si ceaiuri care sa ne ajute cand vine vorba de detoxifiere. Insa de apa nu trebuie sa ne lasam; avem nevoie de ea, este vitala si asigura buna functionare a organismului.

Pentru cei care inca nu stiu de ce apa este ca un combustibil pentru organism trebuie specificat ca organismul uman este compus din 60% apa. Si este astfel de la sine inteles ca in momentul in care cantitatea optima de apa scade totul interrfereaza cu buna functionare a organelor interne si intreg organismul are de suferit. Apare si presiunea in cap, durerile si nu iti poti gasi concentrarea.

Apa nu este de inlocuit si asta pentru ca sub orice forma ai consuma produse cu o cantitate mare de apa in cele din urma constati ca nu ti-ai potolit setea. Si pentru ca este un mit trebuie sa tinem cont si de faptul ca nu numai lichidele te hidrateaza. Asa se face ca anumite produse pot inlocui apa cel putin pentru moment si contribuie la hidratarea de care ai nevoie. Spre exemplu este vorba de pepenele rosu care contine pena la 90% apa. Sau de fructe in general, in special cele zemoase. Legumele contribuie si ele la hidratare si din aceasta lista se numara atat rosiile cat si castravetii care au o mare cantitate de apa in compozitia lor, chiar de peste jumatate.

Cat despre lichide contrar a ceea ce se crede intr-o oarecare masura pana si cafeaua hidrateaza. Insa e musai sa nu fie indulcita. Ceaiurile sunt si ele bune si cu toate acestea apa pura nu este combatuta de nimic.

Tine cont de cel putin 2 litri de apa consumati pe zi, un litru in cazul copiilor caci altfel nici sangele nu este pompat cum trebuie si intervine starea de agitatie, de oboseala si irascibilitate.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *