blog

Modalitate foarte buna de a contacta intreaga lume, bloggingul este pentru unii un hobby, pentru altii o modalitate de promovare a produselor si serviciilor oferite, ori o modalitate de a castiga bani. Oricare ar fi scopul blogului, obiectivul sau principal este sa fie citit.

In ziua de astazi tot mai multe persoane, fie fizice, fie juridice, incep bloggingul pentru diverse motive. Ca orice alt nou inceput, exista o panta de invatare, se fac greseli, se invata din ele si se merge mai departe. Exista insa o serie de greseli care trebuie evitate din start, intrucat pot sa puna in pericol viitorul blogului.

Continutul este regele in domeniul bloggingului. Este foarte important ca orice se scrie si se distribuie pe blog sa fie scris corect, sa aiba o nota informativa si sa ofere calitate. Doar continutul bun, unic si interesant va atrage si va fideliza vizitatorii.

Continut duplicat. Mai exact copierea de informatii este total neindicata, intrucat, mai devreme sau mai tarziu, motoarele de cautare vad acest lucru si il sanctioneaza. Importanta continutului original, unic si de calitate nu poate fi subliniata suficient.

O buna modalitate de a atrage trafic si de a creste numarul de cititori ai blogului este folosirea diverselor platforme de social media. Continutul bine scris trebuie promovat si prin urmare trebuie profitat si de acest aspect pentru a castiga o audienta cat mai mare.

O alta mare greseala pe care o fac unii bloggeri aflati la inceput este necunoasterea aspectelor de baza SEO. Este foarte important ca blogul sa poata fi usor citit si indexat de motoarele cautare. In acest fel va castiga pozitionari si vizibilitate.

Adesea bloggerii sunt frustrati de faptul ca rezultatele intarzie sa apara. Cititorii vin foarte greu, iar intr-un astfel de punct cei mai multi renunta total la blogging. Trebuie inteles faptul ca este nevoie de efort, de timp si de rabdare pentru a castiga si a retine cititorii. Cand insa vor incepe sa apara rezultate, toate eforturile vor fi cu siguranta rasplatite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *