arta fotografica

Indiferent de coltul lumii in care locuiesti, fotografia a fost dintotdeauna un hobby preferat de majoritatea indivizilor. Ceea ce conteaza acum cel mai mult este faptul ca acest hobby a evoluat de la simplu hobby la o adevarata profesie – tot mai multi isi castiga existenta prin asta. A imortaliza un moment unic intr-o fotografie reprezinta o adevarata arta, necesita abilitati unice, formate prin exercitiu si perseverenta. Nu este suficient sa achizitionezi o camera foto performanta pentru a captura instantanee uimitoare – trebuie sa intelegi pe deplin toate aspectele diverse ale fotografiei.

Ce face ca o fotografie simpla sa fie una foarte apreciata? Ce deosebeste un instantaneu de o opera de arta? Exista atat de multe intrebari ce pot lua nastere in mintea pasionatilor, insa, ca la orice alta forma de arta, raspunsurile sunt destul de putine. Din cand in cand privim cate o fotografie si nu constientizam ca a necesitat minute intregi pentru a fi pregatita si abilitati speciale ale celui ce a facut-o. Ceea ce pare la prima vedere o fotografie simpla contine elemente si detalii pe care un incepator nu le-ar putea incorpora intr-un cadru.

Nu totul sta in performantele camerei. Dintotdeauna aparatura a contat atunci cand s-au imortalizat momente speciale, iar odata cu trecerea timpului tehnologia a evoluat si a inceput sa ajute cu atat mai mult specialistii in fotografie. In cele din urma insa, cand vine vorba de calitate si de nota speciala acordata fotografiilor uimitoare, tot persoana din spatele camerei face diferenta.

Fotografia este subiectiva, ca oricare alta forma de arta. Pentru unii un instantaneu poate sa para atragator, altii pot sa nu il considere atat de fascinant. Aceeasi fotografie poate fi interpretata diferit de persoane diferite; atunci cand ai imortalizat un cadru, la prima vedere poate fi excelent iar la o a doua privire ar mai exista loc de imbunatatiri.

Unii ar spune ca motivul principal pentru care fotografiile ies foarte reusite este aparatura performanta. Cu toate acestea, chiar daca echipamentele de calitate sunt esentiale, nu imbunatatesc intr-o foarte mare masura talentul si abilitatile pe care le dezvolta fotograful.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *