telefon

Nu exista an in care sa nu auzim de cel putin 10 ori faptul ca utilizarea telefoanelor mobile poate creste riscul de a dezvolta cancer in randul oamenilor. Pana la ora actuala, nu s-a realizat niciun studiu care sa confirme acesta teorie, dar cu toate acestea exista anumite sfaturi medicale de care ar trebui sa tinem cont, in cazul in care nu putem trai fara telefonul nostru.

Asdar, sfaturile medicale vin in partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care sustine ca au gasit unele dovezi care arata ca utilizarea telefonului mobil poate conduce la aparitia cancerului cerebral. OMS sustine ca radiatiile emise de telefoanele mobile sunt similare cu ele pe care cuptoarele cu microunde le emit.

Dar, in afara faptului ca oamenii pot dezvolta cancer din cauza utilizarii excesive a telefonului, exista si alte efecte – la fel de negative – care au loc asupra functiei cognitive. Cu alte cuvinte, ceea ce incearca sa ne spuna cei de la OMS, insa mai pe intelesul nostru, este ca, utilizarea excesiva de telefoane mobile ar putea sa ne ”prajeasca” creierul.

Raspunsul producatorilor de telefoane

Bineinteles, nu se putea ca afirmatiile celor de la OMS sa nu trezeasca anumite reactii din partea industriei de telefonie mobila. Astfel, acestia sustin ca OMS a mai emis declaratii in care a sustinut ca si cafeaua sau muraturile sunt la fel de cancerigene. Cu toate acestea, producatorii de telefoane se apara si sustin ca, in manualul de utilizare – care este primit odata cu achizionarea telefonului- aparatul trebuie tinut la o distanta de 12-20 cm fata de ureche, in niciun caz lipit de ureche.

Cu toate acestea, daca e sa intrebi pe cineva care este efectul utilizarii telefonului mobil asupra organismului, acesta imediat iti va raspunde: cancer! Fara nicio dovada clara, inca nu exista dovezi care sa dea vina pe telefoanele mobile pentru cancerul cerebral. Nici macar oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar din Orebro, Suedia, nu au reusit sa stabileasca o legatura clara intre cancerul cerebral si utilizarea de telefoane mobile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *