plante interiorplante interior

Plantele din jurul nostru au un efect benefic si nebanuit. De-a lungul timpului se pare ca studiile au scos la iveala diversele moduri prin care plantele sunt cele care aduc un plus in modul in care ne simtim. Daca la birou suntem mai creativi cand vine vorba de sanatate suntem oarecum incurajati sa ne revenim mai repede.

Efectele plantelor

De la starea de zi cu zi si pana la modul in care reusim sa ne definim sanatatea plantele ar trebui sa fie prezente acolo unde ne petrecem timpul pentru ca:

  1. Consuma dioxidul de carbon. Fotosinteza lor face ca dioxidul de carbon de orice sursa sa fie curatat si in schimb sa se elibereze oxigen. Asta iti va da energie si nu numai.
  2. Printre cauzele racelilor se numara si umiditate proasta cu un factor de praf foarte ridicat. In acest sens plantele reduc cu 30% praful si regleaza umiditatea din incaperi si implicit te vor feri de raceala.
  3. Crezi sau nu plantele din jurul tau contribuie si la o stare de bine cand te libereaza de stres si isi regleaza tensiunea arteriala.
  4. Imbunatatesc sistemul imunitar si se pare ca cei mai castigati sunt chiar cei mici care isi formeaza sistemul. Un mare plus este adus de reglarea alergiilor si a modului in care se reactioneaza la acestia.
  5. Sunt bune calmante si se pare si bune pentru respiratie. Mai ales cand intervine o raceala eucaliptul spre exemplu poate ajuta prin simpla inhalare a mirosului emanat.

Si printr-un lung sir de efecte benefice plantele contribuie la o stare de bine si pentru ca pastreaza un nivel optim de oxigen, ceea ce implicit iti va oferi si un somn calitativ. Ai toate motivele sa alegi flori de interior, mai cu seama de vreme ce acestea joaca si un rol estetic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *