energizant alcoolenergizant alcool

Aceasta combinatie se poate dovedi a fi letala, dupa parerea multor experti in domeniul sanatatii. Popularitatea energizantelor a cunoscut si se afla inca intr-o perioada de crestere, iar consumul acestora in combinatie cu alcoolul atrage din ce in ce mai multi tineri. Combinatia poate parea entuziasmanta, insa efectele pe care le are nu sunt deloc dintre cele mai benefice.

Extremele nu se atrag in acest caz. Bauturile energizante au rol de stimulent pentru organism, in timp ce alcoolul are exact efectul opus. Combinandu-le, cerem practic corpului sa reactioneze la doua efecte total opuse. Pe de o parte energizantele trezesc simturile, in timp ce alcoolul incearca sa le amorteasca. Multe studii arata ca a combina alcoolul cu energizante are efecte dezastruoase asupra organismului.

Cateva dintre efectele acestui mix sunt urmatoarele:

– Afectiuni cardiace: Continutul de cofeina din energizate este considerabil mai mare fata de limita admisa. Aceasta duce la palpitatii ale inimii si cresterea tensiunii. Se creaza astfel probleme in functionarea naturala a inimii. Consumul excesiv de alcool creste de asemenea pulsul, si provoaca batai neregulate ale  muschilor inimii.

– Amestecul da impresia persoanelor ca rezista mai bine la bautura, si se ajunge la un consum mai mare de bauturi alcoolice.

– Combinatia te poate face sa nu te simti deloc ametit, insa poti ajunge sa te comporti mult mai ciudat decat o persoana foarte beata. Astfel cantitatea mai mare de alcool ingerata nu va fi consientizata, si comportamentul devine unul neadecvat.

– Dezhidratare: Atat cofeina cat si alcoolul au proprietati diuretice, asadar combinarea lor duce la urinari mai frecvente si o dezhidratare la o rata accentuata.

Atat alcoolul, cat si bauturile energizante sunt suficient de daunatoare luate fiecare in parte, in caz de exces. Nu exista nici un motiv rational pentru care cineva si-ar dori sa combine aceste doua bauturi care impreuna prezinta riscuri uriase pentru sanatate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *