dragoste-si-alcool

Cercetatorii au demonstrat ca hormonul care este responsabil cu aparitia fericirii si a fluturasilor in stomac atunci cand ne indragostim, are asupra creierului efecte similare consumului de alcool. Cu totii am auzit de expresia „suntem beti de iubire”. Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca ocitocina, hormonul responsabil cu iubire, legaturi sociale si placere, poate avea aproximitiv aceleasi efecte asupra creierului ca si alcoolul.

Coordonatorul studiului a declarat ca acestia au fost uimiti de asemenarea efectelor dintre ocitocina si alcool. Cele doua substante au aceeasi tinta in creier, care au o actiune comuna asupra creierului. Acest hormon este responsabil pentru o serie de caracteristici sociale cum ar fi generozitatea, altruismul, empatie, generand si o mai buna dispozitie a oamenilor.

Multi oameni incearca sa isi faca curaj prin consumarea unui pahar de alcool, in acest fel reusind sa mai diminueze teama si anxietatea. Ocitocina se pare ca are acelasi efect si imita efectele pe care alcoolul le are asupra organismului uman. Cu toate astea, este bine de stiut faptul ca alcoolul poate genera si reactii adverse, printre care se poate numara gelozia, inchiderea in sine sau dezvoltarea unor comportamente periculoase si agresive. Acest lucru se intampla deoarece alcoolul are un efect ce dezinhibeaza oamenii de orice.

Un simplu pahar de alcool sau o doza de ocitocina poate favoriza relaxarea si poate conduce la cresterea disponibilitatii de asumare a unor riscuri, cum ar fi invitarea unei persoane la o plimbare in parc sau la o cina romantica, de exemplu. Totodata, cercetatorii britanici au descoperit ca administrarea unei doze mici al acestui hormon copiilor care sufera de autism, ar putea sa ii faca pe acestia sa devina mai sociabili.

De asemenea, alte studii au aratat ca acest hormon, ocitocina, poate sa-i ajute pe barbati sa ramana mai fideli. De asemenea, acesta este un hormon natural, iar daca se administreaza ca si medicament acesta poate grabi nasterea.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *