Cel mai adesea corelam dependenta de alimente cu zaharul sau in general dulciurile. Insa se poate la fel de bine sa fie vorba de alimente aparent banale. Ceea ce prea putini stiu este ca diversele forme de influentare a consumatorului il fac sa devina un client fidel fie ca isi doreste asta sau nu.

Dependenta de alimente poate sa fie provocata de ceea ce te astepti mai putin si asadar tine de:

  1. Inghetata. In special este vorba de cea care nu se face din lapte si ingrediente naturale. Cu multi coloranti si cu multe e-uri se pare ca inghetata poate da dependenta de dulce. Si se si intelege de ce, avand in compozitia lor zahar suficient cat sa te faca sa adori toate sortimentele.
  2. Carnea procesata. Este un alt exemplu la fel de edificator; astfel de produse sunt cu un continut foarte mare de sare ceea ce clar devine o problema si prea putine sortimenete sunt si cele care au ingrediente naturale. Pentru simplul fapt ca nu rezista pe rafturi aceste alimente contin cantitati considerabile de aditivi si prin urmare isi pierd calitatile. Insa tie ti se pare delicioase fara doar si poate.
  3. Bauturile pe baza de cafeina se inscriu si ele in aceasta lista. Acestea actioneaza asupra nivelului de adrenalina insa ulterior te vei regasi fara urma de energie. Asa se face ca descoperi magia din ele si le consumi de fiecare data cand esti obosit. Insa acesta este drumul pavat cu intentii „bune” si duce totusi si la dependenta.
  4. Cat despre chipsuri ii adoram pentru ca sunt crocanti, sarati si cu diverse arome. Exact aceste aspecte se pare ca transmit informatii creierului despre o recompensa primita si cand fluxul starii de bine nu mai exista se pare ca intervine starea de dorinta. Si te vei gasi mai avid dupa chipsuri decat credeai ca ai sa ajungi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *