sef

Ne nastem, mergem la scoala, la facultate, iar dupa ce absolvim, brusc realizam ca trebuie sa ne punem singuri pe picioarele noastre. Toata lumea iti ofera sfaturi profesionale, cum sa iti faci un CV, ce presupune munca intr-un anumit domeniu, dar nimeni nu intelege ca poate tu ai vrea sa fii propriul tau sef.

Iata cateva motive pentru care nu ar trebui sa ai un job:

Nu faci nimic pentru timpul liber. Sa presupunem ca ai un shop online in locul unui job. Desigur, lucrezi cate putin in fiecare zi la impachetarea lucrurilor si trimiterea lor la destinatie, insa, in momentul in care te duci la somn, comenzile vor continua sa intre in sistem. Daca ai avea un job traditional ar trebui sa te trezesti in fiecare dimineata la aceeasi ora iar potentialul de castig probabil va fi zero.

Iti recuperezi libertatea. Esti la varsta in care ai bani, ai energie dar nu ai timp sa faci anumite lucruri. Lucrezi cate 30-50 ore pe saptamana, lucru care iti fura din viata ta de casa, hobby-urile tale, prietenii si te impiedica sa explorezi lumea. Cand lucrezi pentru tine, iti recapeti libertatea.

Cu toate acestea, venitul tau nu este unul stabil. A lucra pentru tine insusti e bine, insa atunci cand esti sub dirijarea unui sef, pot exista unele reduceri de salarii permanente si ai putea fi dat afara in orice moment. Este posibil sa iti fie mai greu prima luna, atunci cand iti doresti sa iti dezvolti afacerea, insa te vei pune pe picioare in cel mai scurt timp.

Poate cel mai important lucru este ca nu trebuie sa cersesti dupa banii care ti se cuvin- „as vrea o marire de salariu” nu exista atunci cand lucrezi pentru tine. Daca iti doresti sa faci mai multi bani, trebuie sa contribui mai mult si sa ai un spirit mai muncitor, si nu vei mai astepta ca un sef de departament sa iti ofere ceea ce ai nevoie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *