Daca in America exista deja centre de detoxifiere contra tehnologiei si a dispozitivelor din aceasta clasa este clar ca ne lasam din ce in ce mai acaparati de acest val. Se intampla in Romania moderna cand mai toate treburile se rezuma la folosirea telefonului mobil. Nu tocmai ceea ce te va lasa in pace caci devii usor usor dependent de el.

Studiile arata ca telefonul mobil este cel care nu te lasa sa dormi. La propriu caci daca il vei tine in preajma ta nu te vei putea bucura de somn in adevaratul sens al cuvantului. Mai mult decat atat, ajungem sa blamam telefonul pentru orele tarzii de munca si mai ales pentru orele suplimentare. Poate ca ar trebui sa renunti la aplicatiile simpliste care te ajuta sa te conectezi la internet, la email.

Nu umbla cu telefonul dupa tine. Sau cel putin nu in casa, nu in toate locurile. Nu pastra spre exemplu telefonul dupa tine cand faci dus, baie, cand gatesti sau cand dormi. Pe cat posibil incearca sa limitezi accesul tau la acest dispozitiv. Pana la urma totul se depaseste tinand cont ca este o dependenta ca oricare alta.

Limiteaza-i importanta. Este mai putin important decat ai crede. Ii oferi prea multa atentie pentru ca il consideri cel care iti rezolva treburile cand trebuie sa iti solutionezi rapid toate sarcinile. De fapt este o alta modalitate prin care sa faci asta; de vreme ce inveti ca totul are o limita vei reusi sa tii la distanta telefonul cand nu are rost sa te mai bazezi pe el la orice pas.

Stabileste un program. Pana la urma daca este acea unealta care sa iti rezolve lucrurile ca si la serviciu ai nevoie de un program anume. Asa ca incearca sa te mentii cu un program- pur si simplu dupa ora 22 nu mai continua sa il butonezi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *