interviu

In multe situatii oamenii simt ca nu sunt compensati suficient pentru competentele si abilitatile pe care le au. Desi este adevarat ca o compensare monetara si bonusurile trebuie sa fie direct proportionale cu ingeniozitatea si productivitatea angajatului, doar cei ce au invatat arta negocierii salariului pot sa obtina retributia exacta pentru contaprestatia lor in munca. Pentru cei ce inca perfectioneaza aceasta arta, oferim in continuare cateva sfaturi.

1. Negociaza numai dupa ce primesti o oferta. De multe ori candidatii ce sustin interviuri incep negocierea salariului inainte de a finaliza toate etapele acestuia. Regula este sa nu abordezi subiectul salariului decat in ultima etapa a interviului.

2. Cunoaste bine ce necesita pozitia pe care vei intra. Pentru a putea negocia mai bine trebuie sa cunosti exact daca esti persoana potrivita pentru jobul respectiv sau nu. Intelegerea naturii muncii pe care o vei presta este indispensabila cand vine vorba de negocierea salariului.

3. Nu oferi, ca pretendent al postului, o prima suma. In entuziasmul de a obtine o suma buna, faci greseala la interviu de a spune o suma la care te astepti. Poate ca angajatorul s-a gandit la o suma mai mare si ai de pierdut, poate ca angajatorul nu vrea sa iti ofere atat si te respinge si iar ai de pierdut. Deci evita.

4. Nu accepta prima oferta. Trebuie analizata bine piata muncii si evitata acceptarea primei oferte a angajatorului. Intereseaza-te despre posturi echivalente, ce beneficii si pachete salariale sunt oferite, si apoi in functie de abilitatile si cunostintele pe care le ai poti sa negociezi mai bine ceea ce iti va reveni ca si recompensa financiara.

Aceste cateva sfaturi te vor ajuta in arta negocierii salariului, in cele din urma candidatul va fi recompensat cum se cuvine daca se pune intr-o lumina buna pentru angajator, daca se promoveaza intr-un asa stil incat sa se dovedeasca a fi indispensabil pentru angajator.

De admin

Un comentariu la „Cum sa-ti negociezi salariul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *