Odata ce te-ai hotarat sa iti iei un caine, trebuie sa stii si ce rasa iti vei alege. Diversitatea este mare si iti va fi destul de greu sa te decizi, fiecare rasa are caracteristicile ei specifice, chiar si daca stii exact ceea ce cauti tot poti avea foarte multe optiuni si variante.

Sunt cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui cand te-ai decis sa iti iei un caine. Cat esti dispus sa cheltui, de cata mancare va avea nevoie, ce alte costuri sunt cu intretinerea si altele. Principalul aspect de care trebuie sa tii cont este marimea cainelui si consecintele ce presupun a tine in casa un caine de talie mare. Cat timp poti aloca pentru a petrece cu animalul este la fel de important, trebuie hranit, scos la plimbare, distrat si ingrijit.

Cainele iti poate ocupa destul de mult spatiu din locuinta. Fie ca stai la casa sau la apartament, va avea nevoie de spatiu, spre exemplu daca stai la curte, vei avea mai mult spatiu si vei putea lua un caine de talie mai mare, pentru un apartament insa acest lucru nu este recomandat.

Familia si atitudinea fata de caini este un alt lucru de care trebuie sa tii cont. Aceasta implica marimea familiei, daca sunt si copii si asa mai departe. Scopul pentru care iti iei caine este la fel de important. Daca este pentru protectie, sunt recomandate rasele de talie mai mare, iar daca este luat doar pentru divertisment poti alege un caine de talie mai mica, a carui intretinere va fi mai putin costisitoare.

Asadar trebuie sa gasesti raspuns la cateva intrebari: Iti poti permite un caine? Cat timp poti sa aloci pentru a ingriji animalul? E o alegere buna sa il tii in casa? Ai un medic veterinar in apropiere, unde sa il poti duce pentru vaccinuri si alte interventii ce se impun? Ai nevoie de un caine pentru protectie, pentru amuzament? Cat de mare poate fi cainele? Aminteste-ti ca va deveni un nou membru al familiei si va trebui tratat astfel. Asa ca va trebui sa cantaresti bine toate optiunile si decizia sa fie luata cunoscand toate aspectele pe care le implica a avea un caine in casa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *