inverviu

Sustinerea interviului poate fi destul de intimidanta, mai ales daca mergi dupa mult timp de la ultimul inteviu sustinut sau daca este chiar primul la care mergi vreodata. Vei intalni una sau mai multe persoane straine in fata carora va trebui sa te prezinti intr-o lumina cat mai buna, pentru a face o impresie cat mai buna. Trebuie sa iti pui in valoare realizarile pentru a fi cat mai credibil, in acelasi timp nu trebuie sa fii prea agresiv sau sa fii prea disperat.

Prima recomandare ar fi ca inca de la primul salut sa pastrezi o atitudine pozitiva. Trebuie sa intri cu zambetul pe fata si sa incerci pe tot parcursul interviului sa iti mentii atitudinea de pozitivitate. O strangere de mana ferma si contactul vizual permanent va arata angajatorului ca esti o persoana de incredere.

In al doilea rand trebuie sa iti prezinti experienta trecuta si abilitatile care te pun in valoare si in pozitia de a aplica pentru jobul respectiv. Trebuie sa arati angajatorului ca reprezinti mai mult decat doar ceea ce scrie pe hartie, in CV. Poti chiar sa oferi sugestii cu privire la imbunatatirea performantei si a productivitatii, daca simti ca este permis acest lucru – in esenta trebuie sa fii proactiv.

Deosebeste-te de toti ceilalti candidati prin cunostintele, experienta si abilitatile pe care le ai. Evita pe cat posibil expresiile comune, fii cat mai sincer si deschis, raspunde la intrebari si pune la randul tau intrebari relevante. Cei care se ocupa de recrutarea si selectia personalului isi vor da seama astfel ca intr-adevar esti interesat si ca angajarea ta va aduce beneficii atat de o parte cat si de cealalta.

Un alt lucru foarte important: nu trebuie sa spui lucruri negative despre experientele trecute, la fostii angajatori. Fii constient de punctele forte si punctele slabe pe care le ai si pastreaza tot timpul un ton pozitiv. Daca iti doresti un job pe termen lung trebuie sa iti alegi bine cuvintele si tonul vocii, pentru ca se cauta foarte mult persoane cu o atitudine pozitiva. Tine cont de toate aceste aspecte chiar daca esti putin nervos si emotionat. Succes!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *