managermanager

Daca tu consideri ca a fi manager poate fi un adevarat viitor pentru tine, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont intai. Daca a fi sef are propriile avantaje, vine de asemenea la pachet cu multa munca, responsabilitate si stres, ca sa nu mai mentionam si tranzitia de la jobul pe care poate l-ai avut cativa ani la postura de manager. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere in acest sens.

Iti plac sedintele?

Nu cred ca ii plac cuiva, insa daca vrei sa fii manager, trebuie cel putin sa le poti rezista. Si vor fi multe. Odata ajuns manager, vei ramane surprins la cate intalniri si sedinte trebuie sa participi, si vei realiza ca sunt si foarte importante. Agenda plina de intalniri si sedinte nu e prea distractiva pentru nimeni, insa in cazul managerilor este o necesitate. Daca ai o anumita aversiune fata de sedinte, gandeste-te de doua ori inainte de a alege acest rol.

Iti place sa inveti, sa predai, sa antrenezi?

Una din cele mai bune parti ale meseriei de lider este sa vezi cum iti prospera echipa pe care o conduci, mai ales cand stii ca i-ai ajutat sa ajunga acolo. A impartasi informatii si cunostinte cu angajatii poate fi foarte benefic, iar daca vei aplica aceste reguli si in practica vei vedea intr-adevar care e adevarata placere de a fi manager.

Cum stai cu feedback-ul?

Unul din importantele lucruri pe care le face un manager este sa ofere feedback angajatilor. Nu doar un simplu „multumesc pentru ca ai facut rapoartele”, ci un feedback relevant, care va ajuta angajatii sa se perfectioneze si ii va face sa realizeze ca esti constient de eforturile pe care le fac.

Conflictele te fac sa vrei sa te ascunzi?

Sunt persoane care asa procedeaza. Daca totusi observi ca te descurci in situatii noi si provocatoare, precum ar fi discutia cu un client furios, managementul cu siguranta ti se potriveste.

Unele zile sunt mai bune, altele mai rele. Vei avea si vesti proaste, va trebui sa iei decizii dificile si te vei simti tras intr-o suta de directii, nemaistiind uneori cum sa te imparti. Este totusi o experienta uimitoare, vei vedea ca vei deveni un om mai muncitor si o persoana mai buna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *